Prenovljeno pokalno tekmovanje, v boj za lovoriko se je podalo kar 186 ekip, v svoji prvi izvedbi piše prav posebne zgodbe. Kot vse kaže, bodo velika presenečenja in nogometni prazniki postali stalnica.

Že v prvem krogu smo lahko spremljali številne zanimive zgodbe. Tretjeligaš iz Vipave je na domačem terenu po streljanju enajstmetrovk ugnal Gorico, v Laškem se je lokalni nižjeligaš udaril proti prvoligaškemu sosedu iz Celja, v Limbušu si je četrtoligaš priigral “zmenek” z najuspešnejšim slovenskim nogometnim klubom itd. Prav gotovo bomo v uvodnih krogih priča še veliko podobnim zgodbam.

Ena od takšnih bo sredi oktobra potekala na slovenski obali, kjer bomo po več kot treh letih ponovno priča velikemu obalnemu derbiju. Žreb je namreč določil, da se bosta v drugem krogu na izolskem mestnem stadionu pomerila domača Izola in Koper. Čeprav je zaradi manjka medsebojnih tekmovalnih tekem v zadnjih letih rivalstvo precej zamrlo pa ni dvoma, da bo kljub temu 19. oktobra na terenu in tudi na tribunah precej vroče. Zagotovo bodo Ribari in Tifozi pričarali tudi pravo nogometno vzdušje, dostojno enemu večjih rivalstev oziroma derbijev na slovenskih nogometnih zelenicah.

Oba kluba sta nazadnje v istem tekmovanju nastopala v sezoni 2018/19, ko si je vsakega od štirih medsebojnih obračunov v 3. SNL ogledalo več ljudi, kot je povprečje večine slovenskih prvoligašev. Zadnjič sta se ekipi udarili 25. maja 2019, ko je kar 2500 gledalcev na Bonifiki videlo zmago kanarčkov s 5:0.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Znani so pari pokalnega 4. kroga

Danes so v prostorih Nogometne zveze Slovenije izžrebali pare 4. kroga Pokala Pivovarna Un…