Sprememba sistema in razširitev pokalnega tekmovanja je nižjeligaškim klubom dala priložnost, da se tudi sami podajo v boj za cenjeno lovoriko ter dobijo možnost igranja proti najboljšim klubom v deželi na sončni strani Alp.

V prvem krogu bo odigranih kar 60 tekem, kar pomeni 60 zmagovalcev. Možnosti za presenečenja so precejšnja in kljub temu, da šest tekem še ni bilo odigranih, smo doslej nekaj takšnih rezultatov tudi že videli. Največje presenečenje je prav gotovo slavje Vipave nad Gorico. Trenutno dvanajstouvrščena ekipa 3. SNL Zahod je domače navijače razveselila po streljanju enajstmetrovk, štirikratni državni prvaki pa so postali edini prvoligaš, ki je že zaključil s tekmovanjem.

Goričani sicer še zdaleč niso edino višje postavljeno moštvo, ki je tekmovanje nepričakovano končalo na prvi stopnički. Med večjimi presenečenji kroga prav gotovo sodi tudi poraz Bilj, ki so na domačem terenu izgubile proti četrtoligašu iz Idrije. Še en drugoligaš Krško je prav tako zaključil s tekmovanjem, zanje je bil usoden tretjeligaš Šampion. Tudi člani 3. SNL so doživeli osip proti nižje postavljenim ekipam. Za Vrhniko in Slovan sta bila usodna kar petoligaša, Koroška Dravograd je slabo sezono nadaljevala v Limbušu in proti lokalnemu četrtoligašu doživela nov poraz.

Nogometaši kluba Limbuš Pekre so si s slavjem proti Dravograjčanom (3:1) priborili nastop v drugem krogu, ki ga bržčas še dolgo ne bodo pozabili. Zadnji klub Zlatka Zahovića, danes 51-letna legenda slovenskega nogometa je nekaj let po koncu profesionalne igralske kariere za kratek čas oblekla črno-beli dres moštva iz Limbuša in vknjižila nekaj nastopov v lokalni MNZ ligi, bo namreč 19. oktobra gostoval kar v Ljudskem vrtu. Gostovanje pri slovenskemu velikanu za majhen klub iz mariborskega predmestja prav gotovo pomeni izjemno nagrado za doslej opravljeno delo in nov mejnik v klubski zgodovini. Tudi to so zgodbe, ki jih prenovljeno pokalno tekmovanje že piše, in jih bo prav gotovo pisalo tudi v bodoče.


Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Po treh letih suše se vrača veliki obalni derbi

Prenovljeno pokalno tekmovanje, v boj za lovoriko se je podalo kar 186 ekip, v svoji prvi …