Jutrišnji nogometni večer bo v znamenju prve polfinalne tekme Pokala Slovenije, v Ljudskem vrtu se bosta pomerili stari znanki iz letošnje sezone, Maribor bo pred domačimi gledalci pričakal murskosoboško Muro, srečanje bo na sporedu ob 20.uri.


Nogometna javnost se je ta teden sicer bolj kot s polfinalnimi tekmami ukvarjala z prvoaprilsko novico o zamenjavi Darka Milaniča na čelu Maribora, ki pa se naposled ni zgodila, v mariborski družini naj bi po sestanku znova strnili vrste in za zdaj kaže, da prevelikih pretresov v štajerski prestolnici ne bo. A najtrofejnejši slovenski klub časa za pravo pomiritev nima, že jutri bo spomladi neprepričljiva vodilna ekipa lige pred novo preizkušnjo, v goste prihaja Ante Šimundža s svojo Muro, ki je v tej sezoni še neporažena v medsebojnih obračunih.

Po tem ko so pred to sezono Sobočani beležili črni niz proti Mariboru, so letos na vseh treh dosedanjih srečanjih prikazali odlične predstave. Po uvodnem remiju brez zadetkov, so nato v Murski Soboti razbili vijolice in jim zadali enega težjih porazov v Prvi ligi, bližje zmagi pa so bili tudi konec februarja, ko je bilo po spornem zadetku Maribora 1:1. Za Muro je takrat zadel Maroša, ki spomladi blesti v napadu Mure in bo eno glavnih orožij Mure tudi na tokratnem obračunu. 
V moštvu Maribora se poleg turbulenc na vodstvenih položajih ubadajo tudi s številnimi poškodbami, ki bodo narekovale postavitev Darka Milaniča. Mariborčani za mir v hiši potrebujejo dober rezultat, prav tako so nedvomno tudi favoriti v tem polfinalnem dvoboju, ki bo epilog dobil konec aprila.

A Ante Šimundža, ki domačine pozna do obisti, je letos s svojimi varovanci še vselej našel pravi recept za Mariborčane. V taboru Mure pokalni obračun vidijo tudi kot veliko priložnost za preboj v evropska tekmovanja. Ob novem pričakovanem izjemnem obisku prekmurskih ljubiteljev nogometa v Maribor, ki bodi gotovo dali zagona črno-belim, bi lahko še enkrat več videli izjemno napeto srečanje in nobena senzacija ne bi bila, če bi Sobočani uspeli narediti pomemben korak proti želeni uvrstitvi v finale.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Pokal

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Koper – Bravo 3:1 (11.5.2022)

Nogometaši Kopra so na sredinem finalnem obračunu slovenskega pokala slavili nad Bravom in…