Nogometni klub Kras Repen iz Repna pri Trstu, ki je najmanjša občina v tržaški pokrajini, bo v nedeljo začel svojo pot v italijanskem četrtoligaškem državnem prvenstvu D-lige (Serie D). Čaka ga gostovanje v furlanskem mestecu Sacile, ki se bo pričela ob 15.00). Prvo domačo tekmo bo Kras igral v Repnu 14. septembra, proti ekipi Legnago Salus. Prava poslastica pa bo tržaški derbi že 28. septembra na tržaškem stadionu Nereo Rocco med slovenskim Krasom in nekdanjim B-ligašem Triestino, ki po finančnem zlomu igra že drugo sezono v D-ligi. V skupini C D-lige bo igrala tudi Padova, pri kateri je pred nekaj sezonami v B-ligi igral slovenski reprezentant Dejan Lazarevič.


Foto: Andrej Skrinjar
Foto: Andrej Skrinjar

Glavni nogometni klub Slovencev v Italiji si je mesto na italijanski četrtoligaški sceni izboril po lanski uspešni končnici prvenstva v deželni elitni ligi. V D-ligi so belo-rdeči igrali že v sezonah 2010-11 in 2012-13. Letos pa so prvič tako visoko rangirani, saj so v Italiji v novi sezoni združili prvenstvi nekdanje C1- in C2-lige v enotno Lego Pro. “Liga je že polprofesionalna, večina ekip je skoraj profesionalnih, mi pa smo recimo polprofesionalni. Naš glavni cilj je obstanek v ligi,” je pred začetkom sezone dejal predsednik Krasa Goran Kocman.

Pri Krasu igrajo poleg nekaterih zamejskih Slovencev tudi številni rojaki iz matične Slovenije. Med najbolj izkušene sodi prav gotovo Izolan Anton Žlogar, ki je nastopal s slovensko državno izbrano vrsto in je del kariere igral tudi na Cipru. V ekipi Krasa je namreč kar enajsterica Slovencev, med katerimi ima osmerica celo prvoligaške izkušnje iz 1. slovenske lige, kjer so v svojih klubih nekoč igrali vidne vloge. Ob Žlogarju bodo tako za Kras v tej sezoni nastopali še Saša Ranič (lani Krka Novo Mesto), Miroslav Cvijanovič, Sebastjan Komel, Rok Božič, Luka Spetič, Patrik Bordon (lani Partizani Tirana) in kapetan, zastavonoša Krasa, Radenko Kneževič.

Foto: Andrej Skrinjar
Foto: Andrej Skrinjar

Ekipo vodi srbski trener Predrag Arčaba. Nekdanji igralec Rijeke je aprila po seriji slabih rezultatov na trenerski klopi Krasa zamenjal nekdanjega slovenskega selektorja U21 Branka Zupana. Tudi strokovni kader je slovensko obarvan. Sežančan Bojan Gulič, ki je tudi že deloval v slovenskem prvoligaškem nogometu, bo imel vlogo pomočnika glavnega trenerja ter trenerja vratarjev. Kondicijski trener in maser je nekdanji nogometaš sežanskega Tabora in prvoligaša v dvoranskem nogometu Casinoja Safirja Matej Bombač.

Kras bo domače tekme igral ob nedeljah v Repnu. Prvenstvo se bo začelo v nedeljo, končalo pa 10. maja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Ostale lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ustanovljena Zveza nogometnih klubov Posavja

Dobro leto in pol od podpisa namere so nogometni funkcionarji v Posavju držali obljubo in …