Sacilese naj bi bila letos ena boljših ekip v skupini C D-lige. Točka repenskega Krasa na težkem gostovanju v prvem prvenstvenem krogu je zaradi tega več kot dobrodošla. »Pravzaprav zaslužena, če že ne pretesna,« je po tekmi izjavil predsednik Krasa Goran Kocman, ki je bil zadovoljen z reakcijo rdeče-belih v drugem polčasu. Po prvem delu so namreč krasovci zaostajali za dva gola. Gostitelji so najprej povedli z lepim golom Pederive in so nato drugi gol dosegli s pomočjo enajstmetrovke, ki jo je uspešno izvedel Beccia, po tem ko je Komel v svojem kazenskem prostoru igral z roko.


V drugem polčasu so Arčabovi fantje igrali kot prerojeni. Po četrt ure je prvi letošnji gol dosegel kapetan Sežančan Radenko Kneževič po podaji Spetiča. Pet minut kasneje pa je za izenačenje poskrbel prav Luka Spetič, ki je žogo po Raničevi podaji streljal tik pod prečko. Kras je v nadaljevanju igral z igralcem manj. Sodnik je zaradi naivnega prekrška na sredini igrišča pokazal najprej rumeni, nato še rdeči karton mlademu Izolanu Boškoviču. Kljub temu so gostje v zadnjem delu srečanja imeli najlepšo priložnost za gol. Kneževičev strel z glavo je za las poletel mimo vratnice.

Kras bo v prihodnjem krogu v nedeljo, 14. septembra, gostil v Repnu Legnago Salus.

SACILESE – KRAS REPEN 2:2 (2:0)
Pederiva (28.), Beccia(41.); Kneževič (60.), Spetič (65.)
RK: Boškovič

KRAS REPEN: Budicin, Simeoni (od 64. Fross), Komel (od 69. Gulič), Žlogar, Cvijanovič, Boškovič, Maio (od 58. Castellano), Capalbo, Kneževič, Ranič, Spetič. Trener: Arčaba Klop: Dagnolo, Petracci, Božič, Caselli.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Ostale lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadete Mure bo vodil Robert Koren

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, ki je leta 2010 v Južnoafriški republiki z z…