Neodločen izid je pravičen. Gledalci – sinoči jih je na tržaškem Roccu bilo okrog tri tisoč – pa niso uživali. Igra je slonela na čisti improvizaciji. Izdelanih akcij ni bilo. Veliko je bilo zgrešenih podaj, prekrškov na sredini igrišča in preveč grobih dvobojev. Triestina je bila za odtenek boljša. Na sredini igrišča so si izborili več dvobojev. Repenske rdeče-bele (Triestina je igrala s črnimi dresi) je očitno izdala trema: vseeno je igranje na Roccu povsem druga zgodba kot v domačem Repnu. Mogoče so bila pričakovanja in pritisk preveliki. 
Triestina je po samih petih minutah povedla po napaki številke ena Krasa, ki je slabo zaustavil žogo. V nadaljevanju akcije je z glavo preusmeril usnje v mrežo Ivo Bez, ki je bil predvsem v prvem polčasu stalno trn v peti neučinkoviti obrambi gostov.


Foto: Andrej Skrinjar
Foto: Andrej Skrinjar

Varovanci trenerja Arčabe so potrebovali četrt ure, da so se prvič resneje približali vratom Triestine. Kras je sicer uspel izenačiti ob prvi resni priložnosti. Capalbo je spretno čakal na robu nedovoljenega položaja: natančno je zaustavil dolgo Raničevo podajo, se obrnil proti vratom in poslal žogo za hrbet vratarja Di Piera. To je bilo v prvem polčasu tudi vse. 
Drugi del ni bil nič boljši. Pravzaprav se je za goste začel odlično: kapetan Radenko Kneževič ni za las z glavo preusmeril visoke podaje v vrata. V nadaljevanju pa dolgočasje. Rezultat se do konca tekme ni več spremenil.

TRIESTINA 1:1 KRAS REPEN
Bez (5.); Capalbo (38.)
Kras Repen: Budicin, Simeoni, Castellano (od 45. Slavec), Capalbo, Cvijanovič, Boškovič, Grujić (od 60. Gulič), Bordon (od75. Komel), Kneževič, Ranič, Spetič. Trener: Arčaba. Na klopi: Dagnolo, Petracci, Fross, Maio, Caselli, Košuta.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Boštjan Orban
Naloži več novic iz Ostale lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadete Mure bo vodil Robert Koren

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, ki je leta 2010 v Južnoafriški republiki z z…