Pred dobrim mesecem se je končalo tekmovanje v ljubljanski ligi, zdaj pa bo počasi tudi že jasno, kdo bo v njej nastopal v prihodnji sezoni.


Od regionalne ljubljanske konkurence sta se poslovila prvak Jezero Medvode, ki se seli v 3.SNL, ter Dolomiti iz Dobrove, ki se z zadnjim mestom vračajo v MNZ ligo. Potem ko so se tudi v Kamniku odločili, da bodo tekmovali v tretjeligaški konkurenci, je bilo dokončno jasno, da iz višje lige ni izpadel noben ljubljansko lociran klub, kar je odprlo mesti za dva novinca iz lige MNZ. To sta Ilirija, ki pod vodstvom Gorana Markoviča piše neko novo uspešno zgodbo in je brez večjih težav slavila, ter Radomlje, nekakšna B ekipa Kalcerja, v kateri nastopajo igralci mladinske šole tega kluba ter nekateri starejši, ki ne dobijo priložnosti v prvem moštvu. Nesrečno tretje mesto za omenjenima kluboma pa je v pretekli sezoni zasedel Slovan.

A kot že velikokrat poprej tudi letos sestava lige ni potekala tako preprosto. Nogometni klub Vrhnika, ki je imel že lani spomladi obilo težav, je ta teden namreč sporočil odločitev seje UO, na kateri so sklenili, da se članska selekcija v sezoni 2013/14 ne prijavi v tekmovanja. V skladu s pravili izpaznjeno mesto zapolni naslednji iz nižje lige, torej Slovan, s čimer je tretje mesto za Kodeljevčane le postalo srečno. 100 letnica rdeče-belih je tako le dobila želeni odmev tudi na tekmovalni ravni in v četrtem rangu se obetajo zanimivi boji padlih velikanov Ilirije, Svobode in Slovana. Pred kakršnimikoli nadaljnjimi zaključki pa za začetek počakajmo vsaj še na uradno objavo ljubljanske medobčinske zveze, ki naj bi prišla v kratkem. Če bo vse potekalo v skladu s pričakovanji in če ni prišlo do kakšnih novih odpovedi, bo liga v novi sezoni izgledala tako:

Svoboda (L)
Jevnica
Komenda
Cockta Kresnice
Ihan
Kolpa
Kočevje
Brinje
Litija
Črnuče
Tabor 69
Ilirija
Radomlje
Slovan

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Črnic okrepil vrste štajerskega nižjeligaša

Nekdanji slovenski reprezentant Matic Črnic se ponovno vrača na slovenske nogometne zeleni…