Šobec Lesce je pričakovano in povsem zasluženo že tri kroge pred koncem prvenstva v gorenjski ligi osvojil naslov, saj ima na vrhu neulovljivih dvanajst točk prednosti pred zasledovalci. Ekipa Aleša Dolinarja je do potrditve tega uspeha prišla s suvereno zmago nad Jesenicami, tretjo zapored in že šestnajsto v sezoni. Na stadionu pod Mežakljo sta že v prvem polčasu zadela Varl in Kuzmić, domači pa nato enostavno niso imeli kvalitete, da bi preobrnili rezultat. Leščani tako pojdejo v novo tretjo ligo center, a še pred tem jih čakajo zadnje tri tekme letošnje sezone. Nikakor ne gre za nepomembna srečanja in v klubu obljubljajo, da jih bodo kljub že potrjenemu naslovu odigrali na polno.


V igri sta namreč še vedno drugo in tretje mesto, ki prav tako vodita v višji rang, ne pa tudi četrto, saj je zdaj že jasno, da kranjska Zarica ne bo napredovala iz tretje lige. Omenjeni dve mesti še vedno zasedata presenečenji prvenstva, Britof in Bled, ki imata še pet točk prednosti pred četrtimi Žirmi. Britof je s 5:1 včeraj gladko odpravil skromne Železnike, Blejci pa so v sosedskem dvoboju razbili Bohinj kar s 7:3. Situacija za oba kluba torej izgleda odlično, a tako ene kot druge zdaj čaka izredno zahteven razpored. Bled, ki je zaradi boljše razlike v zadetkih trenutno drugi, bo po vrsti igral proti Žirem, Železnikom in Lescam, Britof pa čakajo Lesce, Jesenice in Velesovo.

Iz ozadja namreč na vso moč napadajo Žiri, ki so se spomladi s šestimi zmagami in dvema remijema prebile iz devetega do četrtega mesta in kjer si prav tako želijo igrati v novi tretji ligi. Verjamemo, da so Žirovci tudi na preostalih treh tekmah sposobni doseči ugoden rezultat, a zdaj niso več odvisni samo od sebe in ravno zato bo motivacija vodilnih Lesc v zaključku še kako pomembna.

O razvrstitvi pri vrhu bodo odločali tudi Velesovo, Jesenice in ostali, ki bodo prav tako morali poiskati motiv še za zadnje tedne, čeprav so sami zadaj zaostali že preveč, da bi lahko posegli med prve tri. Toda ker bodo po koncu prvenstva o napredovanju odločale tudi licence, je lahko vsaka razlika v mestih še kako pomembna.

Trenutni vrstni red:
Šobec Lesce 50, Bled 38, Britof 38, Žiri 33, Velesovo 29, Jesenice 27, Visoko 24…

 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadete Mure bo vodil Robert Koren

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, ki je leta 2010 v Južnoafriški republiki z z…