Potem, ko je prejšnji teden zaradi težav Vrhničanov s suspenzom odpadlo gostovanje vodilnega moštva lige na Vrhniki, so Medvodčani včeraj končno spet prišli do tekme. Slabo vreme tokrat ni moglo preprečiti zanimivega derbija s tretjeuvrščeno Komendo, je pa nekoliko vplivalo na obisk stadiona ob Sori. Pred slabimi 100 gledalci so domači začeli odlično in po polovici igre jih je iz enajstmetrovke v vodstvo popeljal Marinković. Toda gostje, ki so bili po zadnjih srečanjih tarča številnih kritik, se niso predajali in po zadetku Milčevsega sta ekipi na odmor odšli izenačeni. Jezero je v nadaljevanje krenilo silovito in ljubljanska naveza Marinović – Juričinec je v desetih minutah poskrbela za visoko vodstvo 3:1. A Komendčanov tudi to ni dotolklo, proti favoritu so krenili po izenačenje in ga z dvema zadetkoma v zaključku tudi dosegli. Tokratni junak Beganović je s tem ne le vrnil mir v gostujoči klub, temveč je poskrbel tudi za zanimivo končnico prvenstva. Jezero Medvode ima tako zdaj tekmo manj in tri točke več od nasprotnikov, ostaja na prvem mestu in je še vedno glavni favorit za končno slavje. Toda stanje ni več tako idealno, kot je bilo še kak teden nazaj, saj v zaključku sezone zdaj Jezero čaka zgoščen razpored, kjer ne bo več veliko prostora za spodrsljaje. Novo zaključno žogico bodo imeli modro-beli v soboto, ko jih čaka nov težak preizkus, gostovanje v Kočevju.


Potem ko je Vrhnika izpustila dve srečanji in bi po pravilih mora biti celo izključena iz lige, so iz MNZ Ljubljana sporočili, da je sklep o suspenzu razveljavljen in MNC Vrhnika tako nadaljuje z nastopanjem v ligaških tekmovanjih. Tokrat so Vrhničani gostovali pri Ihanu in pričakovano izgubili z 1:3, tako da imajo ob treh tekmah manj na dnu še vedno tri točke prednosti pred zadnjimi Dolomiti. Ti so pri tretjeuvrščeni Jevnici vnovič izgubili, domačim pa niti devet zadetkov ni pomagalo, da bi se približali Svobodi na drugem mestu. Na Brodu je bil namreč odigran obračun dveh po Olimpiji trenutno najboljših ljubljanskih moštev, Tabora in Svobode. Vičani so med tednom na zaostalem srečanju le stežka ugnali Dolomite, a so na bližnje gostovanje vseeno prišli v vlogi favorita. Ljubljanski derbi si je ogledalo zgolj kakšnih 50 gledalcev, Svobodo pa je po hitrem vodstvu domačinov  v nadaljevanju rešil Mustafa Nukić, ki je dosegel hat-trick. Viški rdeči tako ostajajo na drugem mestu, splet okoliščin glede odpadlih tekem Jezera pa jih ohranja celo v boju za naslov prvaka.

Na ne preveč pomembni tekmi v Litiji so domači izničili dva zadetka prednosti Kolpe, na edinem nedeljskem obračunu pa je Cockta proti Kočevju dosegla še šesto zaporedno zmago in tako ujela Komendo na četrtem mestu. Zaradi toče in obupnih igralnih razmer v črnuškem športnem parku je odpadla tekma Črnuče – Brinje in na ljubljanski zvezi bodo imeli kar nekaj težav, da vse zaostale obveznosti v doglednem času spravijo pod streho.

Rezultati 23 kroga:
Ihan 3:1 Vrhnika
Jezero Medvode 3:3 Komenda
Litija 2:2 Kolpa
Arne Tabor 69 1:3 Svoboda Ljubljana
Jevnica 9:2 Dolomiti Dobrova
Cockta Kresnice 3:1 Kočevje

Lestvica:
Jezero-Medvode (-1) 51, Svoboda (L) 48, Jevnica 44, Komenda 42, Cockta 42…

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Trboveljski Rudar s spektakularnim napredovanjem nazaj v 3. SNL!

Rudar iz Trbovelj, nekoč že član slovenske prvoligaške scene, je nedavno gostoval v Šiški,…