Sicer je težko reči, kaj točno naj bi bila ljubljanska regija, toda ker gre uradno za regionalno ljubljansko ligo, si bomo dovolili uporabiti ta izraz. Kakorkoli, Komenda je tri kroge pred koncem postala prvak lige, ki se pod tem imenom po tej sezoni seli v zgodovino. Gorenjci so za vikend ugnali tretjeuvrščeno Kolpo, toda ta zmaga jim ni prinesla naslova. Prinesel jim ga je včerajšnji mestni obračun Ilirije in Taborja 69, ki sta v Zgornji Šiški zgolj remizirala brez golov. Prednost Komende pred drugouvščenim se je tako povečala do te mere, da je nihče več ne more prehiteti in ji zato že lahko pripišemo prvi naslov prvaka v ljubljanski ligi. Komendčani so bili že velikokrat blizu, tokrat pa jim je, lahko rečemo povsem zasluženo, končno uspelo. Kljub temu, da v četrtem rangu še niso slavili, pa so v Komendi pred leti (1997-2000) že igrali v tretji ligi, potem ko so kupili tekmovalne pravice od propadlega Mengša. Po desetletju in pol pa je po uspehu na igrišču zdaj čas za novo epizodo.


Mestni obračun se je kljub remiju dokaj srečno končal tudi za Ilirijo, saj je bila točka dovolj, da si ljubljanski zeleno-beli že zagotovijo najmanj tretje mesto in s tem napredovanje v tretjo ligo. Tudi za njih lahko rečemo, da povsem zasluženo, saj so spomladi prikazali res odlične igre. Malenkost slabše je šlo Kolpi, ki je del svoje prednosti že zapravila in bo morala napredovanje potrjevati v zadnji treh krogih, kjer pa jo čaka izredno težak razpored. Pomerila se bo namreč z Kalcerjem, Ilirijo in Kočevjem. Drugo Ilirijo smo že predstavili, Kočevje in Kalcer pa zasedata četrto in peto mesto ter se tako skupaj s Kolpo borita za napredovanje. No, vsaj teoretično, kakšne so dejanske ambicije druge ekipe iz Radomelj seveda ne vemo. Tu je potem tudi Cockta iz Kresnic in vsekakor bo še zanimivo, tudi po sezoni, saj bi namesto četrtega zdaj želel napredovati tudi Bravo, ki igra ligo nižje. Kakšne bodo dejanske propozicije bo seveda morala povedati NZS s svojimi okrožnicami, toda po zdaj veljavnih pravilih bi napredovalo Kočevje (to je četrtouvrščeni klub).

Spodaj se je Slovan z nekaj odličnimi rezultati očitno izvlekel, na dokončen sistem tekmovanja in število klubov za prihodnjo sezono pa bo potrebno še nekoliko  počakati.

Trenutna lestvica:
Komenda 59, Ilirija 1911 51, Kolpa 47, Kočevje 41, Kalcer 41, Cockta 41, Brinje 31, Svoboda (L) 29…

Pari naslednjega kroga:
Ihan : Cockta Kresnice
Svoboda (L) : Jevnica
Brinje : Komenda
Kolpa : Kalcer
Tabor 69 : Kočevje
Litija : Črnuče

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Kadete Mure bo vodil Robert Koren

Nekdanji slovenski reprezentant Robert Koren, ki je leta 2010 v Južnoafriški republiki z z…