Prvenstvo se počasi bliža koncu tudi v regionalni ljubljanski ligi. Situacija na lestvici se od prejšnjega meseca, ko smo objavili novico o spremembi tekmovalnega sistema in stanju v ljubljanski ligi, ni pretirano spremenila. Favorizirani trojka ne popušča in tekmeci imajo vse manj časa, da se še uspejo približati. Na vrhu si je Komenda priigrala že lepih devet točk prednosti pred zasledovalci, pa čeprav je v soboto zgolj remizirala proti Slovanu. Ljubljanski rdeče-beli se resda nahajajo pri dnu razpredelnice, a se je še enkrat več potrdilo, da s Kodeljevega v nobenem športu nikomur ni prav lahko odnesti točk. Mlada borbena zasedba nekdanjega velikana je namreč uspela odigrati srečanje brez zadetkov in si tako bržkone že zagotoviti obstanek, Komenda pa bo morala na potrditev naslova še malo počakati. Naslednja pomembna tekma jo čaka že prihodnji vikend, ko v goste prihaja tretjeuvrščena Kolpa.


Belokranjci so v zadnjih dveh tednih spet našli formo, najprej so v slavili v Kresnicah, nazadnje pa so doma s 3:1 odpravili Jevnico. Če ne bi pred tem doživeli kar treh spodrsljajev, bi se lahko povsem enakovredno borili celo za naslov, tako pa bodo morali v Komendi prej ko slej le še braniti tretjo pozicijo. Kljub prednosti sedmih točk zna biti v primeru poraza napeto vse do konca, saj Kolpo tudi kasneje čaka dokaj težak razpored. Lažje delo naj bi imela Ilirija, ki jo lahko brez težav označimo za najboljšo ekipo pomladi. Ljubljančani so zmagali na vseh tekmah z izjemo ene, nazadnje pa so Litiji v gosteh zabili kar šest golov. Zdaj zeleno-bele čaka mestni obračun s Taborom in če bodo vnovič uspešni, bomo že lahko rekli, da se po sedemnajstih letih v Zgornjo Šiško vrača tretjeligaški nogomet.

Ravno napredovanje v tretjo ligo pa je na področju MNZ Ljubljana v zadnjem tednu postalo jabolko spora. Potem ko je prejšnji mesec Kamnik izstopil iz tretjeligaškega tekmovanja, se je v njem za prihodnjo sezono sprostilo še eno mesto in nekako logično bi bilo pričakovati, da bo slednje pripadlo četrtouvrščeni ekipi. Toda s takšnim razpletom so očitno ne strinjajo pri petoligašu Bravu, ki v svoji ligi krepko vodi in si zdaj očitno želi preskočiti četrti rang. Klub je spodbudilo dogajanje na vzhodu, kjer je nogometna zveza prvakom MNZ Maribor, Celje in Ptuj omogočila kvalifikacije za tretjo ligo, zdaj pa bi si nekaj podobnega želeli še pri Bravu, ki je, mimogrede, pred tremi leti napredovanje v tretjo ligo zavrnil. Vodstvo kluba na čelu z Darkom Klaričem je tako predsedniku MNZ Ljubljana Bojanu Gasiorju (sicer predsedniku NK Dob) postavilo zahtevo, »da IO sprejme predlog (v skladu s Statutom MNZ), ki predlaga ponovno spremembo načina popolnjevanja 3. SNL-Center in ga posreduje NZS z namenom spremembe okrožnice NZS št. 12/14 z dne 13. 5. 2014.«

Če do zahtevanih sprememb ne bo prišlo, bo v višjo ligo kot rečeno vodilo tudi četrto mesto, ki ga zaenkrat drži Kočevje. Slednje je v soboto gostovalo na Črnučah, kjer je sicer dokaj nekonkurenčni domači ekipi s hitrim golom tokrat uspelo presenetiti. To je bil kar hud udarec za Kočevce, ki si očitno želijo napredovati, saj v zadnjem času (za razliko od nekaterih) igrajo dokaj dobro in zanimivo bo videti, kakšna bo reakcija nekdanjega prvoligaša, če bo zaradi zakulisnih iger ostal brez napredovanja. Nekoliko manj ambiciozni se zdijo pri Cockti in Kalcerju B, ki sta v zadnjem času precej popustila. To še posebej velja za drugo ekipo iz Radomelj, ki je jeseni kazala praktično najboljše predstave v ligi, zdaj pa komaj sestavi enajsterico za tekmo.

Naj za konec povemo še, da tekmovalni ustroj na področju MNZ Ljubljana za prihodnjo sezono še ni znan, bodo pa morda v njem nastopala tudi nekatera novoformirana moštva.

Stanje na lestvici:
Komenda 56, Ilirija 1911 47, Kolpa 47, Kočevje 40, Kalcer 38, Cockta Kresnice 38, Brinje 30, Svoboda (L) 29, Jevnica 27, Ihan 26, Tabor 69 26, Črnuče 16, Slovan 11, Litija 6

Pari prihodnjega kroga:
Črnuče : Ihan
Kočevje : Litija
Ilirija 1991 : Tabor 69
Kalcer : Slovan
Komenda : Kolpa
Jevnica : Brinje
Cockta : Svoboda (L)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ste si želeli postati trener? Zdaj imate priložnost

Pri NK Cerkvenjak, ki igra v 2. članski ligi MNZ Maribor (5. rang v Sloveniji), so se odlo…