Vodilno Jezero Medvode je v predzadnjem kolu doma pričakalo razigrano moštvo Kolpe, ki je krog pred tem doseglo kar sedem zadetkov, in gledalci so imeli po pričakovanju priložnost spremljati zanimivo in odprto predstavo na obeh straneh.


Po izenačenem začetku so do vodstva prišli domači, ko je iz prve prave priložnosti na tekmi iz bližine v drugem poskusu le zadel Jurca. Gostje so se nato nekoliko bolj odprli in po eni izmed akcij jim je uspelo priti do izenčenja. Žagar je podal z leve, pred vrati pa se je najbolje znašel Škoflek. Sledila je čudna akcija, po kateri so gostje zaradi igre z roko zahtevali enajstmetrovko, domači vratar Dremelj pa je po izgubljeni žogi zmeden ostal na robu kazenskega prostora. Neodločnost igralcev in sodnika je izkuristil prisebni Pezdirc, ki je lepo zatresel prazna vrata za presenetljivo vodstvo Kolpe. Le nekaj minut kasneje je po napaki sodnika Žganca Jezero nepričakovano prišlo do napada, ki se je zaključil s prekrškom in prostim strelom iz relativno ugodnega položaja. Vsi so pričakovali podajo Bokala, a je slednji z mojstrskim strelom na napačni nogi ujel sicer zares izvrsnega gostujočega vratarja Ivca. Domači bi lahko pred odmorom prišli celo do novega vodstva, a je zadetek Marinovića danes neprepričljiva sodniška trojka razveljavila. V drugi polčas so modro-beli krenili še ofenzivneje in že v prvem napadu prišli tudi do vodstva. Po podaji s strani je žogo v mrežo potisnil prav Marinovič in izgledalo je, da se bo Jezero vendarle izvleklo. Domači so namreč nadaljevali z napadi in gostje iz Podzemlja so se imeli lahko zahvaliti le vratarju Ivcu, da rezultat ni bil še višji. Po nekaj neizkoriščenih priložnostih pa je nato sledila kazen. Iz enega redkih protinapadov je Kolpa prišla do lepe priložnosti, nato pa je nekdo od domačih v kazenskem prostoru evidentno igral z roko. Sodnik Žganec zopet ni pokazal na belo točko in v nadaljevanju akcije je Škoflek iz (najverjetneje) prepovedanega položaja zadel za izenačenje. Do konca nato domačim ni uspelo več zadeti in moštvi sta se kljub številnim dvomljivim situacijam razšli s pravičnim remijem.

Ta je omogočil Svobodi, da se z zmago v Kresnicah Jezeru približa zgolj na točko zaostanka in to je Vičanom tudi zanesljivo uspelo. Že ob polčasu je bilo 0:2, v nadaljevanju pa domači kaj več od znižanja izida niso uspeli doseči. Svobodo zdaj v zadnjem kolu čaka derbi na domačem igrišču prav proti Jezeru, kjer bi se rdeči z zmago povzpeli na vrh razpredelnice. Situacija izgleda precej idealno, toda Jezero Medvode mora odigrati še zaostalo tekmo proti Vrhniki. Ker slednja na predzadnjem mestu ne kaže neke zavidljive kvalitete, so možnosti Svobode dejansko bolj majhne. To seveda ne prepričuje Ljubljančanom, da ne bi krenili po zmago na derbiju in nato upali na presenečenje. Na drugi strani pa bi si Medvodčani vsaj s točko na Viču že zagotovili naslov prvaka.

Vrhnika je tokrat proti Brinju doma priša do remija in s tem tudi teoretično potrdila trinajsto mesto, ki zagotavlja obstanek v ligi. Zadnji Dolomiti so sicer remizirali v Litiji, a se po tem kolu kljub temu dokončno selijo v nižji rang. Vrhniko po tem uspehu čaka naporen razpored, v petek Kočevje, dan zatem (!) Komenda in v sredo še Jezero. Zanimivo pa je, da nihče od omenjenih tokrat ni zmagal. Kočevje je izgubilo v Ihanu, medtem ko je Komenda zgolj remizirala na Črnučah. To pomeni, da si je tretje mesto že zagotovila Jevnica, ki je serijo zmag nadalejvala še proti Taboru. Nerazumljiv mrk na začetku pomladi je tako jesenske prvake stal višje uvrstitve, saj bi se zgolj z zmago več sicer še borili za naslov prvaka.

Rezultati 25. (predzadnjega) kroga:
Vrhnika 3:3 Brinje
Črnuče 2:2 Komenda
Jezero Medvode 3:3 Kolpa
Cockta Kresnice 1:2 Svoboda (L)
Ihan : Kočevje 4:1
Litija 0:0 Dolomiti Dobrova
Arne Tabor 69 1:3 Jevnica

Lestvica:
Jezero-Medvode (-1) 55, Svoboda (L) 54, Jevnica 50…

Avtor: Tim Dobovšek

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mladinci Maribora osmič prvaki

Krog pred koncem sezone v EON NextGen ligi je selekcija maribora do 19 let potrdila nov na…