Svoboda je zakomplicirala situacijo na drugem mestu, Medvodčani pa so se po odpovedi tekme na Vrhniki še bolj približali naslovu.


Vodilno Jezero Medvode ima na vrhu lestvice regionalne ljubljanske lige že osem točk prednosti pred zasledovalci, do konca pa so še štiri kola. Medvodčani imajo ob tem še tekmo manj in bi prednost lahko bila še večja, a je včerajšnji obračun v Vrhniki kar nekako pričakovano odpadel. Notranjci so bili namreč že tako v zaostanku dveh tekem, prve izmed njiju pa zaradi številnih težav v vrhniškem klubu na prestavljeni termin v torek niso odigrali. Potem ko so prakso ponovili še včeraj, pa bodo zaradi dveh neopravičenih prihodov na tekmo bržkone tudi izključeni iz lige, pri čemer bi se vsi dosedanji pomladanski rezultati brisali. To bi posledično pomenilo, da bi drugouvrščena Svoboda in četrta Jevnica ostali brez že doseženih zmag, prednost Jezera pa bi na vrhu narasla na 11 točk pred omenjenima in 9 pred Komendo s tekmo več. V Medvodah bodo zdaj morali čakati na odločitev tekmovanja, medtem pa jih v boju za potrditev naslova čaka še nekaj težkih tekem. Prva bo na sporedu že prihodnji vikend, ko na stadion ob Sori prihaja ravno Komenda in ob zmagi domačinov bi bila sezona dokončno odločena. Moštvo Samira Škrgića, ki je v Medvodah zbral zanimivo ekipo z nekaj domačini in nekaterimi igralci propadle Ljubljane, je že pred sezono spadalo v najožji krog favoritov in skorajda ni verjeti, da bi popustilo v zadnjih kolih. Če bodo osvojili naslov, se bodo Medvodčani vrnili v 3.SNL zahod, iz katere so pred tremi leti z dvanajstim mestom precej nesrečno izpadli. Za klub, ki sedanje ime nosi od 2001 in združitve z Jezerom iz Zbilj, to ne predstavlja najvidnejšega uspeha, saj je nekdanja Loka Medvode na začetku devetdesetih že igrala v 1.SNL.

Tam je svoj čas razmeroma uspešno igrala tudi viška Svoboda, ki je bila do tega kola prav tako v kombinacijah za naslov prvaka v ljubljanski ligi, a sta jo lasten poraz in razpad sistema na Vrhniki od tega kar precej oddaljila. Vičani so v idealnih pogojih za igro v tokratnem derbiju kroga doma gostili čvrsto ekipo Jevnice in kakih 100 obiskovalcev športnega parka je zopet imelo kaj videti. Že po desetih minutah je bil izid na mehanski tabli 1:1, po priložnostih na obeh straneh pa so v zaključku polčasa padli še trije goli. Najprej je goste z lepim strelom v vodstvo popeljal Petrović, sledila je samostojna akcija najboljšega igralca v domačih vrstah Nukića, nato pa za konec še velika napaka v domači obrambi in lahek zadetek Marčiča za novo vodstvo Jevnice. Verjeli ali ne, drugi polčas je bil še bolj zanimiv od prvega, pa čeprav gledalci niso videli niti enega samega zadetka. Svoboda je konstantno oblegala gostujoča vrata in zanimive akcije so se vrstile ena za drugo. Najprej iz ugodnih položajev ni uspelo zadeti Dindiču in Nukiću, nato pa je po strelu Dindiča z bližine mojstrsko posredoval še gostujoči vratar Zibelnik. Mnogi so odbito žogo že videli v mreži, a je Drugovič zadel le vratnico in gostje so se zopet ubranili. Sledili so novi napadi domačih in po enem izmed njih je Aličaić celo dosegel zadetek, a je bil ta zaradi prepovedanega položaja upravičeno razveljavljen. V zaključek sta moštvi zaradi poškodbe in izključitve krenili z desetimi, a tudi to ni prineslo spremembe rezultata in ostalo je pri težko priborjeni zmagi gostujoče ekipe.

Jevnica zdaj za Svobodo zaostaja le še za točko, hkrati pa je ujela tudi Komendo, ki si je doma privoščila poraz proti Cockti iz Kresnic, za katero je bila to že peta zaporedna zmaga. Omenjena nepričakovana poraza Svobode in Komende sta situacijo na drugem mestu vsaj začasno povsem zapletli, saj se kar štiri moštva trenutno nahajajo v samo dveh točkah. Vse skupaj bo seveda odvisno predvsem od nadaljnje usode Vrhnike, enako pa velja tudi za stanje na dnu, kjer so se Dolomiti kar naenkrat znašli v dobrem položaju. Moštvo, ki je jeseni zbralo eno samo točko lahko zdaj kljub novemu porazu proti Brinjam z 1:5 pride do trinajstega mesta in posledičnega obstanka, medtem ko si je Arne Tabor 69 na dvanajstem verjetno že oddahnil. Moštvo iz Šentvida, točneje nekdanje krajevne skupnosti Vižmarje-Brod, se je iz Bele krajine po zadnji tekmi s Kolpo domov odpravilo s petardo in že zdaj lahko trdimo, da Taborčani za seboj nimajo ravno najuspešnejše sezone. Podobno velja tudi za Črnuče, ki so pred domačo publiko klonile proti Ihanu kar s 4:2 in Božo Škerl bo imel očitno še kar precej dela, če želi nekdanjega drugoligaša popeljati kaj višje od boja za obstanek. Slednje je denimo letos uspelo Kočevju, ki na prenovljenem stadionu Gaj igra precej bolje kot prejšnja leta in je na zadnji tekmi proti Litiji slavilo celo z visokih 6:0. Kočevci so z dobrimi igrami prilezli do šestega mesta in morda bi lahko v prihodnjih letih ta razmeroma velik klub tako kot nekoč spet igral v kakšni ligi višje.

Kar se tega tiče bo torej potrebno počakati še kakšno kolo na dokončno odločitev o prvaku, ob tem pa bodo zainteresirani klub z enim očesom pogledovali tudi proti administrativnemu razpletu v tretji ligi, saj se je od leta 2009 vselej razen enkrat zgodilo, da je tudi drugouvrščeni klub dobil možnost napredovanja. Od razpleta v 3.SNL pa bo odvisno tudi to, koliko klubov bo izpadlo oziroma napredovalo iz najnižje lige. Prvenstvo se tam prav tako že končuje, ljubljanska Ilirija pa si je tri kola pred koncem že priigrala neulovljivo prednost in bo tako v naslednji sezoni nastopala v ljubljanski ligi.

Rezultati 22. kroga regionalne ljubljanske lige:
Brinje 5:1 Dolomiti Dobrova
Komenda 0:1 Cockta Kresnice
Svoboda Ljubljana 2:3 Jevnica
Kočevje 6:0 Litija
Črnuče 2:4 Ihan
Kolpa 5:0 Arne Tabor 69

Trenutna lestvica:
Jezero-Medvode 50, Svoboda (L) 42, Komenda 41, Jevnica 41, Cockta 39…

Lestvica v primeru izključitve Vrhnike:
Jezero-Medvode 50, Komenda 41 (+1), Svoboda (L) 39, Cockta 39 (+1), Jevnica 38…

Avtor: Tim Dobovšek

[author ]Regionalna ljubljanska liga[/author]

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Nogometna legenda Ibričić se vrača na slovenske zelenice

Senijad Ibričić, ki je s svojo kariero pustil globoke sledi v slovenskem nogometu, se po k…