Kar smo pred časom napovedovali, se je zdaj tudi dokončno potrdilo. Med deseterico, ki bo tekmovala v novi 3.SNL zahod so se namreč že prebili vodilni trije klubi v primorski ligi, favorizirani Bilje, Cerknica in Piran. Zadnji krog bo tako odločal samo še o četrtem mestu, teoretične možnosti pa obstajajo tudi kar se tiče spremembe na vrhu. Pred zaključnimi tekmami še vedno vodijo Bilje, ki so nazadnje doma kar s 12:0 ugnale Plamo in so si tako skorajda že zagotovile naslov prvaka. Ta bi bil povsem pričakovan, saj je moštvo Valterja Besednjaka, ki je v tretji ligi želelo igrati že letos, pred sezono veljalo za glavnega favorita. Naslov bi sicer lahko bil že v žepu, a so Biljenci vmes dvakrat zapored izgubili proti motiviranima Cerknici in Vipavi, tako da bodo morali zdaj počakati do zadnjega kroga. V Košani seveda ne bi smelo biti težav, vse razen (visoke) zmage Bilj bi bilo veliko presenečenje.


V novo tretjo ligo se je že uvrstila tudi Cerknica, ki je za vikend pri Jadranu z 0:1 slavila že trinajsto zmago v sezoni. Za Notranjce bo to šele druga sezona v višjem rangu, kjer so nazadnje igrali pred enajstimi leti. Tudi uspeh Cerknice ni presenetljiv, saj so ligo osvojili že lani, pa so se potem nastopu v višjem rangu odpovedali. Tokrat bo drugače, saj je sistem spremenjen, tako da bodo lahko v zadnjem kolu proti Piranu skupaj z navijači le proslavili napredovanje. Tudi Portorož Piran bo ne glede na rezultat po omenjeni tekmi lahko proslavil, saj gre še za tretjo ekipo, ki si je že zagotovila nastop v tretjeligaški druščini. V Piranu so resda šele pred to sezono ponovno formirali moštvo, a glede na tradicijo in moč lige so tudi rezultati gusarjev kar pričakovani. V zaključku so sicer Pirančani malo popustili, predvsem poraza s Postojno in Ilirsko Bistrico, toda ko je bilo potrebno so se zbrali in z zmago 7:1 nad Košano le izpolnili cilj. Rdeče-modri se po štirih letih tako vračajo v 3.SNL.

Tam je po uspehu Tolmina (kot prvak tretje lige napreduje v drugo) zdaj prosto še eno mesto, zanj pa se borita Vipava in Ilirska Bistrica. Vipavci so si z zmagami nad vodilnimi Biljami in Kortami priigrali odlično izhodišče, a so ga za vikend z remijem proti solidni Postojni nekoliko pokvarili. Ilirska Bistrica namreč ne popušča in je svoj izjemni niz zmag proti Komnu podaljšala že na pet. Vijoličasti spomladi nasploh igrajo odlično, a so bili po prvem delu sezone šele osmi in ob precejšnji neizenačenosti lige se je težko prebiti više. Moštvo Mitje Zatkoviča je imelo tudi kanček sreče, saj je usoda hotela, da se v zadnjem kolu srečata ravno Vipava in Ilirska Bistrica, tako da bo o četrtem tretjeligašu odločil medsebojni obračun na Beli. Vipavi je za uspeh dovolj že točka, gostje pa bodo potrebovali zmago in zagotovo bo še kako zanimivo.

Trenutna lestvica:
Bilje 47, Cerknica 44, Piran 42, Vipava 41, Ilirska Bistrica 38, Postojna 33…

Pari zadnjega kroga EPNL:
RENČE : POSTOJNA
CERKNICA : PIRAN
KOŠANA : BILJE
PLAMA : KORTE
KOMEN : JADRAN (HK)
VIPAVA : ILIRSKA BISTRICA (v nedeljo ob 17:00)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od T. D. L.
Naloži več novic iz Nižje članske lige
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ste si želeli postati trener? Zdaj imate priložnost

Pri NK Cerkvenjak, ki igra v 2. članski ligi MNZ Maribor (5. rang v Sloveniji), so se odlo…