Zgolj dan po selitvi Kenana Horića v turški Antalyaspor se lahko v domžalskem klubu pohvalijo z novim prestopom v tujino. Po Maju Roriču, ki se je pred tedni pridružil milanskemu Interju, mladinske selekcije rumenih zapušča še eden od reprezentantov. Dario Kolobarić bo nogometno pot nadaljeval v Red Bull Salzburgu.

“Veseli nas, da je prišlo do še enega odmevnega prestopa iz naše mladinske šole v večji evropski klub. Dario je odličen fant, ki je vedno pripravljen trdo delati. Ima velik potencial in verjamem, da lahko v svoji karieri naredi ogromno,” je dejal Dejan Dončić, vodja MNC Domžale, ki je Kolobarića vodil tudi v kadetski selekciji. Slednji se je 16-letni robustni napadalec pred dobrim letom pridružil iz ljubljanskega Brava, v minuli sezoni pa je na 21 tekmah dosegel 16 zadetkov.

Pri domžalskem klubu so v zameno za nadarjenega nogometaša prejeli zajetno odškodnino, zato je s prestopom zadovoljen tudi športni direktor Matej Oražem: “Ponovno smo izpeljali odličen prestop, saj je Salzburg klub, ki ogromno vlaga v mladinsko šolo. Zaradi tega odločitev ni bila težka ne za nas ne za igralca. V takšnih primerih smo vedno pripravljeni omogočiti mladim igralcem, da se preizkusijo v najboljših akademijah na svetu.”

Ob tem so pri domžalskem klubu še dodali, da se je vez med kluboma s prestopom le še okrepila, že med zimskim pripravljalnim obdobjem pa se bosta po mladinskih srečali še članski ekipi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborski mladinci z novim porazom izpadli iz Youth League

V Ljudskem vrtu se je včeraj odigralo povratno srečanje Uefinega Youth League tekmovanja, …