Nogometaši slovenske reprezentance do 21 let so se danes v Estorilu v sklopu prijateljskih tekem pomerili z vrstniki s Portugalske in se z njimi razšli brez zmagovalca. Tekma se je končala z rezultatom 0:0, slovenski mladeniči pa so tako še šesto tekmo zapored ostali neporaženi.


Portugalski nogometaši so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik, a jim je kar nekajkrat veselje preprečil gostujoči vratar Žiga Frelih. Na mestu je bil tudi v 62. minuti, ko je Jota nevarno streljal z desne strani, a se slovenski čuvaj mreže ni pustil premagati. Najlepšo priložnost za slovenske mladeniče je imel le nekaj minut kasneje kapetan Jan Mlakar, a je njegov strel portugalski vratar Joao Viriginia uspel ubraniti.

Tekma v Estorilu se je tako končala z začetnim izidom, česar so se bistveno bolj razveselili gostje iz Slovenije. Četa Primoža Glihe nadaljuje z dobrimi predstavami proti zelo zahtevnim nasprotnikom. Septembra so namreč načrte prekrižali Francozom in oktobra Angležem, s katerimi so se razšli brez zmagovalca. Tekma proti Portugalcem je bila tako že tretja v roku dobrega meseca, po tem ko so v Mariboru remizirali z angleškimi vrstniki, nekaj dni kasneje pa so v Celju z rezultatom 2:1 premagali Madžare, s katerimi bodo v letu 2021 gostili evropsko prvenstvo do 21 let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

S treningi pričeli udeleženci Lige prvakov

Danes so na klubskem Facebooku, pričetek treningov mladinske zasedbe naznanili pri Domžala…