Nogometaši slovenske reprezentance do 21 let so se danes v Estorilu v sklopu prijateljskih tekem pomerili z vrstniki s Portugalske in se z njimi razšli brez zmagovalca. Tekma se je končala z rezultatom 0:0, slovenski mladeniči pa so tako še šesto tekmo zapored ostali neporaženi.


Portugalski nogometaši so bili skozi celotno tekmo boljši nasprotnik, a jim je kar nekajkrat veselje preprečil gostujoči vratar Žiga Frelih. Na mestu je bil tudi v 62. minuti, ko je Jota nevarno streljal z desne strani, a se slovenski čuvaj mreže ni pustil premagati. Najlepšo priložnost za slovenske mladeniče je imel le nekaj minut kasneje kapetan Jan Mlakar, a je njegov strel portugalski vratar Joao Viriginia uspel ubraniti.

Tekma v Estorilu se je tako končala z začetnim izidom, česar so se bistveno bolj razveselili gostje iz Slovenije. Četa Primoža Glihe nadaljuje z dobrimi predstavami proti zelo zahtevnim nasprotnikom. Septembra so namreč načrte prekrižali Francozom in oktobra Angležem, s katerimi so se razšli brez zmagovalca. Tekma proti Portugalcem je bila tako že tretja v roku dobrega meseca, po tem ko so v Mariboru remizirali z angleškimi vrstniki, nekaj dni kasneje pa so v Celju z rezultatom 2:1 premagali Madžare, s katerimi bodo v letu 2021 gostili evropsko prvenstvo do 21 let.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zelena luč za nadaljevanje nižjeligaških tekmovanj

Nogometna zveza Slovenije je po naših informacijah sprejela odločitev o tekmovalnem koleda…