Mlada reprezentanca Slovenije, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Sloveniji in na Madžarskem je danes v mariborskem Ljudskem vrtu igrala proti vrstnikom iz Anglije.


Prvi polčas je povsem pripadel nogometašem iz otoka, ki so varovance Primoža Glihe povsem nadigrali. Angleži so povedli v 39. minuti, ko je Žigo Freliha iz najstrožje kazni premagal Nketiah. V nadaljevanjem je selektor Slovencev Primož Gliha v igro poslal nekaj novincev, a tudi prvi del nadaljevanja je pripadel Angležem, vodstvo otočanov je povišal rezervist Sam Surridge, ki je slovensko mrežo zatresel iz dobrih dveh metrov. V 82. minuti pa je Slovencem le uspelo rezultat znižati, Tomi Horvat je ukradel žogo na desni strani, ter prodrl v kazenski prostor, kjer sta se mu odkrivala Luka Štor in Dejan Petrovič, slednji pa je z natičnim strelom iz dobrih desetih metrov znižal vodstvo gostov. Po zaostanku so Slovenci pritisnili proti vratom gostov, v tretji minuti sodnikovega dodatka, so angleški branilci tik pred kazenskim prostorom nepravilno ustavili Tomija Horvata, Slovencem pa se je tako ponudila priložnost za izenačenje iz prostega strela. K izvedbi prostega strela je pristopil Janez Pišek, ki je z močnim strelom premagal gostujočega vratarja za končnih 2:2.

Slovenija U21 : Anglija U21 2:2 (0:1)

Ljudski vrt; Petrovič 82`, Pišek 93`; Nketiah 39`-11m, Surridge 71`

Slovenija: Frelih; Rogelj, Zec, Zaletel, Celar, Mlakar, Valenčič, Sever, Stojinović, Kryeziu, Rom. V nadaljevanju so igrali še: Petrovič, Horvat, Štor, Pišek. Selektor: Primož Gliha

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Korona odnesla gostovanje Cristiana Ronalda

Zaradi pandemije koronavirusa so bile odpovedane številne aktivnosti Nogometne zveze Slove…