Mlada reprezentanca Slovenije, ki se pripravlja na evropsko prvenstvo, ki bo prihodnje leto v Sloveniji in na Madžarskem je danes v mariborskem Ljudskem vrtu igrala proti vrstnikom iz Anglije.


Prvi polčas je povsem pripadel nogometašem iz otoka, ki so varovance Primoža Glihe povsem nadigrali. Angleži so povedli v 39. minuti, ko je Žigo Freliha iz najstrožje kazni premagal Nketiah. V nadaljevanjem je selektor Slovencev Primož Gliha v igro poslal nekaj novincev, a tudi prvi del nadaljevanja je pripadel Angležem, vodstvo otočanov je povišal rezervist Sam Surridge, ki je slovensko mrežo zatresel iz dobrih dveh metrov. V 82. minuti pa je Slovencem le uspelo rezultat znižati, Tomi Horvat je ukradel žogo na desni strani, ter prodrl v kazenski prostor, kjer sta se mu odkrivala Luka Štor in Dejan Petrovič, slednji pa je z natičnim strelom iz dobrih desetih metrov znižal vodstvo gostov. Po zaostanku so Slovenci pritisnili proti vratom gostov, v tretji minuti sodnikovega dodatka, so angleški branilci tik pred kazenskim prostorom nepravilno ustavili Tomija Horvata, Slovencem pa se je tako ponudila priložnost za izenačenje iz prostega strela. K izvedbi prostega strela je pristopil Janez Pišek, ki je z močnim strelom premagal gostujočega vratarja za končnih 2:2.

Slovenija U21 : Anglija U21 2:2 (0:1)

Ljudski vrt; Petrovič 82`, Pišek 93`; Nketiah 39`-11m, Surridge 71`

Slovenija: Frelih; Rogelj, Zec, Zaletel, Celar, Mlakar, Valenčič, Sever, Stojinović, Kryeziu, Rom. V nadaljevanju so igrali še: Petrovič, Horvat, Štor, Pišek. Selektor: Primož Gliha

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Uredništvo SNPortal.si
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Žlogarjeva izbrana vrsta za tri tekme v Krškem

Bliža se poletje, pred dvema počitniškima mesecema pa je šesti mesec leta, ki vedno poskrb…