Slovenska mlada reprezentanca je v Ljudskem vrtu nadaljevala s pripravami na evropsko prvenstvo in remizirala z reprezentanco Anglije, potem ko je v zaključku dvoboja po golih Dejana Petroviča in Janeza Piška uspela izničiti zaostanek dveh golov.


“Angleži so vredni 170 milijonov evrov, a veste koliko so bili vredni Francozi, s katerimi smo odigrali 1:1 v gosteh? Nisem zasledil niti ene pozitivne besede na to temo. 350 milijonov. Veste, ko enkrat v življenju premagaš svetovnega prvaka, potem lahko premagaš samo še prvaka Marsa,” je v svojem slogu po tekmi začel selektor mlade Slovenije Primož Gliha, ki je po koncu dvoboja še najbolj bil zadovoljen z odzivom ekipe po zaostanku dveh zadetkov: “Definitivno sem zadovoljen z odzivom. Oni so sicer, podobno kot Francozi, menjali več igralcev kot mi, medtem ko jaz tega nisem želel, saj je skozi takšno srečanje, kljub tveganju poraza, potrebno prevzeti neko odgovornost in sebe postaviti v nek realen položaj, da se potem vidi kje si ter da iz tega gradiš za naprej. Na takšnem srečanju vidiš karakter igralcev, ker tukaj se ne moreš skriti. Vrnili smo se proti Švicarjem, Francozom in sedaj še Angležem. Vi novinarji bi jih sedaj morali skritizirati. Jaz jih bom sedaj “pokritiziral” kot sem jih že po tekmi proti Francozom. Veste kaj sem jim rekel? Pred 30. leti smo mi na tem stadionu premagali svetovne prvake. Jaz nimam nekega občutka manjvrednosti in če vi mislite, da ste zadovoljni z 2:2, potem se vi hudo motite in ne spadate v mojo ekipo. Dokler bomo disciplinirani, borbeni in bomo umirali na igrišču, potem bomo fantastični. To je kalup slovenskega nogometa in vse ostalo bomo pozabili, ker nas je premalo. Njim ni težko pri 70 milijonih zbrati ven hitre, močne, atlete in potem sedet na takšni klopi. Tukaj pa je malo drugače, ker tukaj pa moramo vsi delat in če tega ne bomo razumeli, potem ne bomo naredili nobenega rezultata.”

“Veste kaj sem jim rekel v slačilnici? Da jih najmanj deset ne bom klical na naslednjo akcijo. Zakaj? Ker so njihovi menedžerji dobesedno ponoreli po 2:2 proti Franciji. A veste kdo pa so menedžerji? Ljudje, ki ne želijo nič delat, ampak samo ljudem oziroma otrokom polagajo bedarije v glavo in prvi polčas je bil tipični problem tega kako so oni mislili, da morajo igrati na drug način, da bodo sebe izpostavili,” pa je nato nadaljeval Gliha in se obregnil ob še eno perečo problematiko v našem nogometu. “Problem slovenskega nogometa je, da mešajo možgane otrokom. Ko otroci odigrajo eno tekmo, potem starši padejo v evforijo, pojavijo se menedžerji v neko zgodbo in jih nepravilno vodijo. Ti otroci so samo nepravilno vodeni in nič drugega.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Reprezentantke so javno povedale kaj si mislijo o odnosu NZS

Po tem, ko so iz Nizozemske nogometne zveze sporočili, da bodo bonuse od 1. julija 2022 en…