Medtem ko si je večina nogometašev, ki se je sredi kadrovskega cunamija jeseni poslovila od koprske Bonifike, v zimskem prestopnem roku že našla nove klubske sredine, od vidnejših bivših članov Kopra je brez kluba le še Mitja Lotrič, je novo službo našel tudi Nedžad Okčić, ki je pred prihodom zdajšnjega trenerja Slavka Matića opravljal tudi vlogo dežurnega gasilca na klopi prvega moštva.


Okčić, ki je koprski klub leta 2010 popeljal tudi do za zdaj edinega naslova državnih prvakov, je člansko moštvo prevzel po tem, ko je Boris Popović s sodelavci odslovil Rodolfa Vanolija, ki je zgolj nekaj tednov pred tem zdaj že bivše kanarčke, po novem pa očitno kozličke, popeljal do pokalne in superpokalne lovorike. Okčić, ki je člansko moštvo vodil že tretjič, je v petih tekmah zbral zmago, remi in kar tri poraze, zamenjan pa je bil po visokem porazu v Ljudskem vrtu. Kmalu zatem se je tudi dolgoletni vodja koprske mladinske nogometne šole poslovil od Bonifike, po nekaj mesecih pa ima Koprčan novo zadolžitev.

Okčić se je preselil zgolj v sosednjo Izolo, kjer se je v preteklosti že mudil tudi kot igralec, v izolskem dresu je zbral 55 od skupno 110 prvoligaških nastopov. 48-letni nogometni delavec bo podobno kot pri koprskem klubu, tudi v Izoli skrbel za nogometno šolo, z včerajšnjim dnem je namreč uradno nastopil funkcijo vodje mladinskega pogona. “Ob tej priložnosti mu izrekamo dobrodošlico v klubu in želimo veliko uspehov pri napredku vseh kategorij, ki branijo barve našega kluba,” so ob včerajšnji potrditvi prihoda zapisali pri izolskem klubu.

Mladinci in kadeti po lanskoletnem izpadu iz prvoligaške druščine nastopajo v zahodni skupini druge lige, kjer jim po polovici sezone ne kaže najbolje. Čeprav mladinska selekcija zaostaja zgolj za Ilirijo, klub na račun slabših rezultatov kadetskega moštva na skupni lestvici zaseda šesto mesto.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar in druščina še naprej neporažena

Drugi dan desetega meseca leta 2022, je bil rezerviran za večerni derbi Grške prve lige. V…