V Ljudskem vrtu se je včeraj odigralo povratno srečanje Uefinega Youth League tekmovanja, v katerem so se mladinci Maribora pomerili z vrstniki Sigme Olomuca. Prvo srečanje na Češkem se je končalo v korist Sigme, ki je zmagala s 4:1. Tudi včeraj so bili uspešnejši češki mladinci, ki so zmagali s 3:2 in se tako z dvema zmagama uvrstili v nadaljnji krog.


Uvodne minute srečanja so v celoti pripadle gostom, ki so v že prvi minuti srečanja preko Zlatohlaveka povedli, in si kasneje ustvarili še nekaj priložnosti za povišanje vodstva. V drugi polovici prvega polčasa so vijoličasti le uspeli ustvariti ravnovesje v igri, in v 36. minuti prek Aljoše Matka tudi izenačiti. Z atraktivno asistenco pri izenačujočem zadetku se je izkazal Nick Hanik Horvat, ekipi pa sta ob rezultatu 1:1 odšli na odmor.

Drugi polčas so domači začeli bolje in se kaj hitro znašli v vodstvu. Že v četrti minuti nadaljevanja je upanje na drugi krog tekmovanja vlil Matko, ki je po asistenci Chrisa Cenerja, še s svojim drugim zadetkom lepo zaključil za prvo vodstvo domačih. Le to ni trajalo dolgo, saj je na sceno zopet stopil Zlatohlavek in še dvakrat premagal domačega vratarja Alena Jurco. Ob tretjem zadetku so domači zaradi več kot očitne roke upravičeno protestirali pri glavnemu sodniku, a le to ni zaleglo in gol je obveljal. Ekipa Sigme je srečanje zaključila le z devetimi igralci v polju, saj sta v 63. in 74. minuti pordečela Grygar in Zmrzly. Tudi z dvema igralcema več Mariborčanom do konca srečanja ni uspelo doseči izenačujočega zadetka, tako da so še drugič morali priznati premoč češkim vrstnikom.

 

Maribor U19 – Sigma Olomuc U19  2:3 (1:1)

NK MARIBOR U19: Jurca, Šlamberger, Koblar, Grajfoner, Kolmanič, Maher, Frešer (80′ Kotnik), Žugelj, Cener (64′ Mörec), Horvat (64′ Mutavčić), Matko. Klop: Bajrić, Strah, Pirtovšek, Mutavčić, Mörec, Kotnik, Verbič. Trener: Milan Žurman.

SK SIGMA OLOMOUC U19: Trefil, Diblik, Kratochvil, Zima, Bena, Zlatohlavek (82′ Kubač), Grygar, Zmrzly, Grečmal (66′ Raab), Zifčak, Galus (62′ Langer). Klop: Obzina, Kubač, Vybiral, Langer, Raab, Twardzik, Machala. Trener: Janoš Janotka.

 

Strelca: 0:1 Zlatohlavek (1), 1:1 Matko (36), 2:1 Matko (48), 2:2 Zlatohlavek (54), 2:3 Zlatohlavek (59)

Rumeni karton: Koblar (11), Grygar (26), Žugelj (45), Zmrzly (57)

Rdeči karton: Grygar (63, 2R), Zmrzly (74, 2R)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled jesenskega dela naše prve kadetske lige

Tudi v naših mladinskih ligah so priprave klubov v polnem teku. Tako je tudi pri štirinajs…