Slovenska članska moštva so z nastopi v evropskih tekmovanjih zaključila že pred koncem poletja, jutri pa se v evropske boje podajajo mladinci Domžal. Tako kot v lanski sezoni, ko so se prvič soočali z uradnimi evropskimi nastopi, bo tudi letos nasproti čete trenerja Darka Birjukova stal srbski prvak, po Radu se bodo rumeni udarili s Čukaričkim.


Članska ekipa istoimenskega kluba je bila v lanski sezoni usodna za prvo ekipo Domžal, zato razlogov za motiv domžalskim mladincem ne bo manjkalo. Trikratni zaporedni mladinski prvaki so za nameček odlično krenili tudi v letošnjo sezono, saj so po šestih krogih še brez poraza, s štirimi zmagami in dvema remijema pa na lestvici zaostajajo zgolj za vodilnim Mariborom. Prav Maribor bi moral biti v minulih dneh tekmec v generalki pred evropsko preizkušnjo, a so se v klubu odločili za prestavitev tekme sedmega kroga SML.

“Letos imamo močnejšo ekipo od lani. Na voljo imamo tri starejše igralce, ki pa imajo članske obveznosti, tako da vsi še ne trenirajo z nami. Na drugi strani sem si ogledal tri tekme Čukaričkega in lahko rečem, da je zagotovo močnejši od Rada, s katerim smo igrali lani. Strokovno vodstvo in igralci bomo dali vse od sebe in upamo na najboljše. Smo optimisti, saj imamo zelo dobro ekipo, z veliko individualne kvalitete, ki jo moramo prenesti na igrišče,” poudarja trener Darko Birjukov, ki mu pravila dopuščajo, da lahko računa tudi na tri starejše nogometaše, tako bodo mladinski zasedbi lahko jutri pomagali tudi Dominik Ivkić, Žan Žužek in Jan Repas, ki je v minulem tednu navdušil tudi na članskih zelenicah.

Med pomembnejše adute letošnje generacije pa spada Marko Huč, ki je v mladinskem prvenstvu doslej izpustil vsega štiri minute. Zvezni nogometaš je odigral že obe lanski tekmi z Radom, ki so jo Domžalčani nekoliko nesrečno izgubili po strelih z bele točke in tako ostali brez napredovanja. Kot poudarja Huč, bo to dodatna izkušnja za zasedbo, ki ni doživela veliko sprememb: “Ekipa je skorajda nespremenjena, kar je vsekakor prednost, saj se dobro poznamo in točno vemo, kakšne so naše sposobnosti. Lanska izkušnja nam bo zagotovo v pomoč, ker se učimo na napakah. Lanska ekipa je bila zelo mlada, letos pa imamo veliko prednost, saj poznamo tekmovanje in smo za leto dni izkušenejši.”

Domžalčani so med vikendom s 3:1 ugnali mladinsko selekcijo Rijeke, kar je rumenim dalo dodatne mere samozavesti. “Gremo na zmago, ob tem pa bi bilo odlično, če ne bi prejeli zadetka. To bi bila lepa popotnica pred povratno tekmo v Beogradu, ki bo čez tri tedne,” zaključuje Huč, ki bo jutri ob 18. uri s soigralci znova občutil igranje na osrednjem igrišču domžalskega Športnega parka. Vstop je prost!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Mladinski nogomet

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenci visoko premagali Moldavce

Po stari celini te dni potekajo kvalifikacijski turnirji reprezentanc do 19. leta starosti…