Sredin večer je bil v Španiji znova v znamenju pokalnih obračunov, v prvi vrsti zaradi dvoboja Barcelona in Atletica. Pred domačimi gledalci so se zmage veselili Katalonci, potem ko je v 85. minuti s precej sreče, potem ko mu je Oblak zaustavil enajstmetrovko, zadel Lionel Messi. Škofjeločan z zanesljivo predstavo potrdil, da zadetka izpred tedna dni na tekmi z Realom nista načela njegove samozavesti.


Jan Oblak je že v uvodu nakazal, da nocoj z njim ne bo šale. Neymar je po samostojni akciji nevarno sprožil z 20 metrov, meril v levi kat gostujočih vrat, a je Škofjeločan s parado žogo odbil mimo leve vratnice, nekaj sekund pa dobro posredoval tudi po podaji s kota. Barcelona je imela že tradicionalno precejšnjo prevlado v posesti žoge, v 25. minuti je bilo razmerje v odstotkih kar 72-28 v korist Kataloncev. Oblak je svojo nalogo zanesljivo opravil tudi v nadaljevanju polčasa, v 34. minuti je s pravočasnim izhodom iz vrat žogo pobral z glave Piqueja, dve minuti kasneje pa je imel Suarez smrtno priložnost, a je s petih metrov sprožil preko gola. V drugem polčasu je bilo priložnosti manj Oblak praktično vse do zaključka ni imel dela, domači pa so postajali čedalje bolj napeti. Potem ko so bučno protestirali ob vsaki spornejši situaciji, so v 83. minuti le prišli do enajstmetrovke, potem ko je po stiku Busquetsa in Juanfrana, prvi padel, sodnik pa je pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Messi, streljal po sredini, a je Oblak, ki je sicer krenil v desno, namero Argentinca prebral in z desnico žogi preprečil pot v mrežo, a le za nekaj sekund, saj se je žoga odbila v polje, do nje pa se je prvi prebil prav Messi in poskrbel, da bo Barcelona na povratni tekmi branila minimalno prednost.

Odločitev o potniku v polfinale pokalnega tekmovanja bo tako padla čez teden dni, prihodnjo sredo, ko se bosta tekmeca pomerila še na zelenici stadiona Vicente Calderon.

https://www.youtube.com/watch?v=mIVPbgPP5VI

https://www.youtube.com/watch?v=nKOUSQT6M44

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

VIDEO: Otrok Brava do prvih dveh zadetkov na Daljnem vzhodu

Milan Tučić se je po končani lanski sezoni iz ljubljanskega Brava preselil na daljno Japon…