Kot smo že poročali, se je od slovenskih igralcev, ki igrajo v tujini, najbolje izkazal Josip Iličić, ki je blestel na včerajšnji tekmi med Atalanto in Chievom. K zmagi Atalante z visokih 5:1 je prispeval kar tri zadetke in bil ključni igralec svojega moštva. A ni bil edini Slovenec, ki je zadel na omenjenem srečanju. Pod edini zadetek Chieva, se je namreč vpisal Valter Birsa, potem, ko je ob zaostanku s 5:0 v 84. minuti izkoristil najstrožjo kazen.

V italijanski Serie A smo ta krog Slovenci imeli še enega predstavnika med strelci. Na tekmi med Frosinonejem in Empolijem, je po zaostanku z 1:0 zadetek za poravnavo dosegel Miha Zajc, potem ko je z bližine uspešno zaključil podajo in prodor soigralca Antonellija. To je bil njegov prvi zadetek v tej sezoni, s čimer je le še potrdil dobro formo, ki jo kaže na igrišču. Tekma med Frosinonejem in Empolijem se je na koncu končala s 3:3, Zajc pa je srečanje zapustil v 66. minuti.

Dobro strelsko formo še naprej potrjuje Andraž Šporar, ki je zopet bil odločilni mož srečanja. Za zmago Slovana iz Bratislave nad Zlate Moravce, je ob končnem izidu 3:1 prispeval dva zadetka, s čimer je svojo bero golov v tej sezoni povišal že na enajst zadetkov, kar ga uvršča v sam vrh lestvice strelcev. V sobotni tekmi je najprej v 29. minuti izničil zaostanek svojega moštva, v drugem polčasu pa je v 71. minuti z izkoroščeno enajstmetrovko postavil končni rezultat srečanja.

Vedno več minut v poljski Ekstraklasi dobiva Damjan Bohar, Prekmurec v dresu Zaglebie-ja. Nekdanji član vijoličastih, je včeraj dosegel svoj drugi zadetek v poljskem prvenstvu, njegovo moštvo pa je doma s 3:3 remiziralo z Wislo iz Plocka. Bohar je gol dosegel pri rezultatu 0:1 za goste, potem ko je iz bližine uspešno zaključil hiter protinapad svoje ekipe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
  • Šporar zabil in izpadel

    Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar se je ponovno vpisal med strelce v kvalif…
  • Šporar ostaja na Slovaškem!

    Slovenski nogometni reprezentant Andraž Šporar bo nogometno pot nadaljeval v Bratislavi, s…
  • Nova selitev na Poljsko

    Nogometnemu klubu Zabrze Gornik se je pridružil slovenski branilec Erik Janža, ki je podpi…
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šporar zabil in izpadel

Slovenski reprezentančni napadalec Andraž Šporar se je ponovno vpisal med strelce v kvalif…