Med slovenskimi legionarji, ki bi lahko v januarskem prestopnem roku zamenjali klubsko sredino, bi se lahko znašel tudi Etien Velikonja. Napadalec po poletni vrnitvi s posoje na Portugalskem jeseni pri Cardiff Cityju znova ni dočakal prave priložnosti.


Primorec je v dresu prvega moštva v jesenskem delu letošnje sezone odigral vsega deset minut, ko je 26. avgusta v drugem krogu ligaškega pokala zaigral na gostovanju pri Port Vale FC. Valižani v zimskem in poletnem prestopnem roku načrtujejo prenovo moštva, saj so se od “modrih ptic” že poslovili Juan Cala, Magnus Eikrem, Mats Daehli in Ravel Morrison. Med tistimi, ki bi jih lahko podobno usoda doletela v bližnji prihodnosti pa bi lahko bili po pisanju portala Wales Online še Nicky Maynard, Javi Guerra, Guido Burgstaller in tudi naš Etien Velikonja. Tudi trener Russell Slade je potrdil, da se bo v nadaljevanju moral posloviti še kakšen posameznik: “Jasno je, kako pomemben je tokratni prestopni rok in kako pomemben bo poletni. Moštvo potrebuje prenovo. Četverica je odšla, odhodov pa bo še nekaj.”

Kje bo 26-letni napadalec, če bo do razhoda dejansko sploh prišlo, trenutno seveda še ni znano, zagotovo pa večina pristašev Maribora ne bi imela nič proti, če bi se nekdanji član Gorice vrnil v Ljudski vrt. O njegovem prihodu se je špekuliralo že poleti, tudi Velikonja je za SNPortal priznal, da mu je zastopnik tedaj omenil tudi to možnost: “Takratni zastopnik mi je omenil možnost vrnitve, vendar kaj več podrobnosti ne poznam, saj sam zaradi veljavne pogodbe s Cardiff Cityjem nisem smel biti v stiku s katerokoli uradno osebo drugega kluba.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…