Po pisanju grških in tudi srbskih medijev, ki zaradi uspešnega vodenja Crvene zvezde budno spremljajo 46-letnega Ljubljančana, naj bi bil Slaviša Stojanović eden glavnih kandidatov za vodenje članske izbrane vrste Grčije.


Grki so pod vodstvom priznanega Claudia Ranierija izjemno slabo začeli kvalifikacije za uvrstitev na evropsko prvenstvo, ki bo leta 2016 potekalo v Franciji. V skupini F, skupaj z Romunijo, Severno Irsko, Madžarsko, Finsko in Ferskimi otoki so trenutno z vsega eno osvojeno točko na zadnjem, šestem mestu. Sodu je izbil dno novembrski poraz doma z Ferskimi otoki, ki je z zadetkom Edmundssona slavila v Pireju. Vodenje moštva je prevzel Kostas Tsanas, bivši grški reprezentant, ki pa ni uveljavljeno trenersko ime, zato so vodilni na nogometni zvezi oči očitno vrgli tudi na bivšega selektorja naše nogometne reprezentance.

Stojanović trenutno vodi belgijski Lierse, ki pa po 23. krogih državnega prvenstva zaseda zadnje, 16. mesto, za mesti, ki prinašajo obstanek v ligi pa zaostaja že osem točk, tako da ga do konca sezone čaka še trd boj, če se želi izogniti izpadu v nižji rang tekmovanja. Kljub temu si je z lanskim naslovom državnega prvaka Srbije pridobil velik renome širom po Evropi in zanimivo bo videti, ali lahko po vodenju nekdanjega evropskega klubskega prvaka sedaj prevzame še evropskega prvaka iz leta 2004.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Primož Raj
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Elsner še drugič odpravil Bordeaux, prednost pred zasledovalci znaša velikih deset točk!

Le Havre pod vodstvom slovenskega stratega Luke Elsnerja še naprej blesti v francoski Ligu…