Linški LASK, eden bolj tradicionalnih avstrijskih klubov, se po šestih letih vrača med najboljše avstrijske klube. Čeprav je v drugi avstrijski ligi do zaključka tekmovanja preostalo še osem krogov, so črno-beli včeraj že lahko proslavili napredovanje v Bundesligo.


LASK je v bližnjem Paschingu, kjer tudi zaradi nižjih stroškov gostovanja že nekaj časa igra svoje domače tekme, gostil Austrio Lustenau in ga z zadetkoma Manuela Kerheja ugnal z 2:0. V moštvu gostiteljev je tudi tokrat celotno srečanje odigral naš Rajko Rep, ki je s petimi zadetki in štirimi asistencami prav tako pristavil pomemben delež k predčasnemu slavju črno-belih, ki so naslov avstrijskega prvaka osvojili že davnega leta 1965, v bližnji preteklosti pa so klub pestile številne finančne težave.

Rep in soigralci imajo osem krogov pred zaključkom prvenstva neulovljivo prednost pred tretjim Lustenauom, ki po porazu zaostaja že 19 točk. Naslov drugoligaškega prvaka sicer še ni zagotovljen, a Liefering, ki zaostaja 15 točk, ne more napredovati v Bundesligo, saj gre za drugo ekipo Red Bull Salzburga.

Ob tem dodajmo, da je strelska serija Patrika Elerja prekinjena, Primorec namreč ni uspel zadeti še na šesti tekmi zapored, kljub temu pa so Tirolci na Dunaju ugnali zadnji FAC.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vpogled v dan nogometaša na dan tekme v Ligi prvakov

Benjamin Šeško je včeraj gostoval na podcastu pri enem izmed največjih slovenskih ustvarja…