Maribor je danes pričel s pripravami na nadaljevanje sezone, med igralci, ki so se pod vodstvom trenerja Krunoslava Jurčića podili po rezervni zelenici Ljudskega vrta, pa ni bilo Petra Stojanoviću. Bočni branilec se je od zdaj že bivših soigralcev poslovil včeraj, danes pa se je že pridružil zagrebškemu Dinamu, ki je s pripravami pričel v popoldanskih urah današnjega dne.


“Gre za igralca, ki smo ga dolgo spremljali in je bil prvi na naši listi želja. Je reprezentant, igral je ligo prvakov in evropsko ligo, zato smatramo, da je prav on nogometaš, ki se vklaplja v našo vizijo. Veseli smo, da je z nami in prepričan sem, da bo z delom in odrekanjem opravičil visoka sredstva vložena vanj. Potrudili se bomo, da mu olajšamo prilagajanje na novo moštvo,” je z izbranimi besedami o novem varovancu razlagal Zoran Mamić, trener in športni direktor aktualnih državnih prvakov, ki bodo v pomladanski del sezone krenili z vrha prvoligaške razpredelnice, z dvema točkama prednosti pred Rijeko Matjaža Keka.

Foto: Jure Banfi
“Prepričan sem, da bo z delom in odrekanjem opravičil visoka sredstva vložena vanj,” o novem varovancu pravi Zoran Mamić. (Foto: Jure Banfi)

Stojanović je bil uvodoma nekoliko bolj redkobeseden. “Pričakujem vse najboljše, saj sem prestopil v vrhunski klub, ki ima visoke cilje. Dal bom vse od sebe, da bi s svojimi igrami pomagal ekipi. Zahvalil bi se za priložnost, ki sem jo dobil,” so bile prve besede mladeniča, ki se je od Ljudskega vrta poslovil s solzami v očeh. Ljubljančan bo na desni strani obrambe nadomestil Iva Pinta, ki je za tri milijone evrov prestopil v angleški Norwich. Med več kot trideseterico nogometašev, ki jih bo Mamić pozdravil na uvodnem treningu, pa bo Stojanoviću osrednjo konkurenco za mesto v začetni enajsterici predstavljal romunski branilec Alexandru Matel: “Veliko vem o njem, je zelo dober igralec in bo prava konkurenca, kar pa je zame zgolj dobra vest, saj bom tako napredoval. Dinamo ima tako ali tako sijajno moštvo, tudi zaradi tega je klub igral ligo prvakov, mar ne? Verjamem, da se bom hitro prilagodil in ekipi pomagal pri doseganju novih odličnih rezultatov.”

“Zahvalil bi se našemu bivšemu trenerju Jurčiću, ki nam je z informacijami o Petru močno pomagal, ravno tako pa tudi ljudem v mariborskem klubu. Prepričani smo, da bomo z njimi še sodelovali, v obeh smereh,” pa je za konec še pristavil mlajši od bratov Mamić. Zagrebčani bodo v petek odpotovali v Rovinj, 25. januarja pa se bodo modri odpravili v Španijo, kjer se bodo pomerili z Stromgodsetom, moskovskim CSKA-jem, Litexom in Šahtarjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…