Vrste nemškega Kölna zapušča še drugi slovenski kapetan kozličkov. Potem ko se je Milivoje Novaković od Kölna poslovil že pred tremi leti, po sedmih sezonah klub zapušča tudi Mišo Brečko. Trboveljčan bo odslej član drugoligaškega Nürnberga.


Brečko, ki je v sedmih letih za Köln odigral 223 uradnih tekem in petim zadetkom dodal še osemnajst podaj, se od kluba poslavlja po sezoni, ko je zapadel v nemilost avstrijskega stratega Petra Stögerja. Izkušeni reprezentant Slovenije, s 75 reprezentančni nastopi se nahaja na četrtem mestu večne lestvice, je v minulem tekmovalnem letu za Köln odigral vsega 19 prvenstvenih tekem, kljub temu, da je bil formalno še vedno kapetan kluba, Stöger pa je še pred nekaj tedni zatrdil, da bo 31-letni bočni branilec tudi v bodoče nosil kapetanski trak.

Brečko je danes dopoldne že treniral z novimi soigralci, kar so na družabnih omrežjih s fotografijo potrdili tudi pri Nürnbergu, ki je v novo sezono 2. Bundeslige krenil izjemno slabo, saj je v uvodnem krogu s kar 6:3 izgubil v gosteh pri Freiburgu. Brečko, ki je imel s Kölnom še enoletno pogodbo, naj bi bil uradno predstavljen tekmo dneva, tedaj pa bo znana tudi dolžina sklenjenega dogovora.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kolmanič prvič na novem stadionu, ki je bil povsem poln

Žan Kolmanič, ki se je marca preselil v ZDA, kjer v Teksasu igra za Austin, je skupaj s sv…