Sezone se na stari celini počasi končujejo. Tudi igralci so že načeti in željni oddiha, da bodo lahko šli v priprave v novo sezono, ki se bliža. Sredozemsko morje in njene obale ter otočki so izjemno lepi za dopustovanje in oddih. Dežela kamor Slovenci radi potujejo je tudi Ciper. To otoško državo in Slovenijo veže marsikaj. Od majhnosti, do tega, da sta deželi na isti dan vstopili v ES. Kar se tiče nogometa je tam povsem druga zgodba kot pri nas. Prisotni so tuji investitorji, imajo boljšo infrastrukturo, seveda pa je toplejše tudi podnebje.


Na dan mladosti, ki smo ga v Sloveniji praznovali pred letom 1991, sta se v finalu pokala Cipra srečali moštvi Omonie iz Nikozije in Ethnikosa iz Achnasa. Pri zeleno-belih iz prestolnice igra naš mekdanji reprezentančni napadalec Tim Matavž. Na drugi strani je na klopi Ethinkosa Vrhničan Andrej Razdrh.

V polfinalu je Matavževa Omonia skupno s 3:1 na dveh tekmah ugnala Anorthosis, medtem, ko je Razdrh s fanti polfinalni tekmi igral z Larnaco in jo ugnal s 5:2.

Po dveh urah igre nismo videli golov, zato pa sta moštvi streljali enajstmetrovke. Matavž je začel tekmo in jo igral do 65. minute. Razdrh pa je upal, da bo z ekipo Ethnikosa uspel presenetiti sedmo ekipa dvanajstčlanske lige, kjer igra Matavž. Zadnje moštvo lige je bilo naporen zalogaj za sicer favorizirano Omonoio, a so slednji vseeno slavili, slavje pa se je tako lahko začelo na ulicah Nikozije. Za zeleno-bele je bila to že 56. lovorika.

POKAL CIPRA

OMONIA NIKOZIJA – ETHNIKOS ACHNAS 5:4 (11m)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Mirsad K. Čavalić
Naloži več novic iz Kolumna

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kolumna: Skrivnostni svet Adama Deliusa

Osemindvajseti september je datum, ko se je prvič javno začelo šušljati o tem, da bo Milan…