Prestop o katerem se je govorilo že nekaj časa, je danes postal tudi uraden. Iz Domžal se je v rusko Ufo preselil Lovro Bizjak, in z ruskim prvoligašem, ki trenutno zaseda šesto prvenstveno, sklenil štiriletni dogovor. Odškodnina ostaja skrivnost, kot pravijo v taboru rumenih pa so z njo zadovoljni, čeprav ni bila rekordna.


Mozirjan si bo na jugu Rusije slačilnico delil še z enim Slovencem, kapetanom kluba, Bojanom Jokićem, s čimer mu bo prilagajanje na novo okolje vsekakor lažje. V Domžalah, kjer je prebil vsega leto, je v prvoligaški konkurenci dosegel 13 zadetkov, še pod 3 pa se je podpisal v evropskih tekmovanjih.

Hitri napadalec je pred odhodom k Ufi, ki je bila zaslužna za izpad domžalskega kluba iz evropskih tekmovanj letos, za domačo spletno stran povedal naslednje: »Čeprav je pred mano izziv, za katerega sem izredno trdo garal in se zanj močno trudil skozi vso svojo kariero, slovo od Domžal ni enostavno. Tukaj sem se odlično počutil in v enem letu izjemno napredoval, kar mi je omogočilo prestop v Rusijo. Ufo zavoljo naših obeh medsebojnih obračunov seveda odlično poznam, vem, da gre za zelo kakovosten in organiziran klub, ki nastopa v izredno močni ruski ligi. Vem tudi, kakšno je okolje, kakšni so soigralci, pa seveda stadion in ostali pogoji. V veliko pomoč mi bo zagotovo slovenski reprezentančni kapetan Bojan Jokić, ki to vlogo prav tako opravlja v mojem novem klubu. Vsekakor gre za prestop, ki predstavlja velik dosežek v moji karieri, hkrati pa tudi zagotavlja izjemno motivacijo za prihodnost.«

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Erik Gruškovnjak
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Legendarni zmaj je prosti igralec

S koncem letošnje sezone se je pogodba iztekla Niku Omladiču, ki je postal prosti igralec.…