Uvodno tekmo spomladanskega dela državnega prvenstva so, potem ko je pred tednom dni odpadel Jadranski derbi s Hajdukom, odigrali tudi Rečani, ki so v istrsko-kvarnerskem gostovali v Pulju, pri Istri 1961.


Lokalni obračun se je končal brez zadetkov, čeprav so bili varovanci trenerja Matjaža Keka nekoliko bližje zmagi. Prvo priložnost so si Rečani pripravili že v deveti minuti, ko je po napaki domače obrambe po podaji Tomasova sprožil Balaj, a za las zgrešil desno vratnico. Omenjeni dvojec je bil dejaven tudi v nadaljevanju polčasa, a je ostalo pri začetnem izidu. Tomasov je prvi zapretil tudi v nadaljevanju, po strelu španskega novinca Alexa Fernandeza pa je bil na mestu domači vratar Brkić. Najlepšo priložnost je v 78. minuti zapravil Balaj, potem ko je s petih metrov stresel le okvir vrat.

Miral Samardžić je za Rijeko odigral vseh 90 minut in bil v 27. minuti po ostrem prekršku kaznovan tudi z rumenim kartonom, medtem ko Gorana Cvijanovića ni bilo v kadru trenerja Keka. Rečani za prvouvrščenim Dinamom po novem zaostajajo devet točk.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…