Medtem ko se slovenski prvoligaši še pripravljajo na nadaljevanje državnega prvenstva, bo pri južnih sosedih v nedeljo odigrana ena najpomembnejših tekem letošnje sezone. Za vrh lestvice hrvaškega prvenstva se bosta udarila Dinamo in Rijeka, ki ju dvaindvajsetih krogih ločita vsega dve točki. Pričakovanja pred gostovanjem v Zagrebu je danes razkril Matjaž Kek.


“Gre za tekmo izziva. Vsem na Hrvaškem je Dinamo izziv, še posebej na Maksimirju, izjema ni niti Rijeka. Na zadnjem gostovanju smo izvlekli pozitiven rezultat in v obrambi pokazali, da se lahko igra proti njim. Zagotovo pa bo potrebno tokrat več razmišljati tudi o posesti žogi in o načinu, kako pritisniti na domačo obrambo. Jasno je, da je Dinamo v Maksimiru proti vsakemu hrvaškemu klubu favorit. Jeseni so v Evropi pokazali nekaj zares kakovostnih tekem, kljub temu pa je naš cilj pozitiven rezultat. Dati moramo vse od sebe, pokazati vse, kar smo sposobni, biti organizirani v fazi obrambe ter kakovostni in konkretni, ko dobimo žogo. Osredotočeni moramo biti ob prekinitvah, v kateri je nasprotnik izjemno močan,” je na današnji novinarski konferenci razkril prvi mož reškega moštva.

Matjaž Kek ima pred gostovanjem v prestolnici precej težav predvsem s sestavo obrambne vrste. Miral Samardžić zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov nima pravice nastopa, Leškoviću, Vešoviću in Kajeviću pa se je pridružil tudi Aleš Mejač. Tako bo lahko izmed trojice Slovencev na maksimirski zelenici nastopil zgolj Roman Bezjak. Kljub številnim težavam pa Kek ne želi iskati izgovorov: “Takšne stvari tekom prvenstva se dogajajo, tako poškodbe kot tudi kartoni. Kader je dovolj širok, izbrali bomo tistega … zaupam v mladega Ikića pa v Zutu in Bradarića, kdorkoli bo pač zaigral v obrambi. Kot pa sem že dejal, v Maksimirju ni pomemben individualni pristop, ampak to, kako se bomo postavili kot ekipa.”

Po uvodnem pomladanskem krogu so imeli tudi v reškem taboru precej pripomb na sodniški kriterij v mestnem obračunu Zagreba in Dinama, ki je do zmage prišel tudi po sporno dosojeni enajstmetrovki v korist modrih. Po strelu z bele točke je Dinamu tri točke priigral Hodžić, Kek pričakuje dobro sojenje: “Napoveduje se odlično vzdušje. Prepričan sem, da bo sojenje dobro. Gre za tekmo, ki te prisili v popolno osredotočenost in motiviranost, vključno s cilji, o katerih smo že govorili.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Odlične predstave slovenskega branilca na severu Evrope

V latvijski ligi se dokazuje 25-letni Žiga Lipušček, ki je v dresu FK RFS dosegel pomemben…