V četrtkovem članku smo kot eno izmed možnih alternativ za težave nekaterih reprezentantov izpostavili tudi Sašo Aleksandra Živca. Primorec se kljub dobremu začetku sezone ni znašel na Katančevem spisku, na katerem ni bilo niti preostalih treh legionarjev na Poljskem, Živčevega soigralca Uroša Koruna ter Denisa Popovića in Bobana Jovića, članov krakovske Wisle.


Slednji je v dresu kluba Krakova nanizal že nekaj odličnih predstav, med slednje pa lahko uvrstimo tudi včerajšnje, ko je z dvema asistencama sodeloval pri potopu Slaska, ki je pred tedni iz kvalifikacij Evropske lige izločil tudi Celje. Gostje so sicer povedli, potem ko se je žoga po strelu Hateleyja od vratarja Cierzniaka odbila v domačo mrežo. Kljub temu pa so na odmor s prednostjo odšli nogometaši Wisle. V 29. minuti je po lepi akciji izenačil Brozek, v sodniškem dodatku pa je dolgo podajo Bobana Jovića v zadetek pretvoril hitri Boguski. V 58. minuti se je Celjan izkazal še z lepšo potezo, saj je z natančno povratno podajo v kazenskem prostoru našel Haitijca Guerriera, ki je s strelom v bližnji kot še povišal prednost domačih. Gostje so z zadetkom Kielba, ki je v 67. minuti izkoristil veliko napako domačega branilca, poskrbeli za nekaj dvomov, a je dvome o zmagovalcu v 86. minuti, potem ko je v igro dobrih deset minut pred tem vstopil tudi Denis Popović, razrešil Brozek. Wisla je po nepopolnih sedmih krogih le še ena od dveh neporaženih ekip v ligi, a kar pet remijev in dve zmagi trenutno zadostuje “le” za četrto mesto.

Nekdanji član Šampiona, Aluminija in Olimpije je tako še enkrat več nakazal na to, da ima Katanec na na Poljskem kar nekaj vročih orožij, tudi na položaju desnega bočnega branilca. Le kakšno tekmo Wisle in Piasta bo potrebno pogledati …

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za Šporarja tokrat v igri Ligue 1?

Sporting iz Lizbone, kjer je Ljubljančan začel prejšnjo sezono, na Šporarja naj ne bi več …