V italijanskih medijih je včeraj zaokrožila govorica o tem, da bi se utegnil Samir Handanović v bližnji prihodnosti preseliti v italijansko prestolnico, ne v Lazio, katerega član je v preteklosti že bil, temveč v trenutno precej višje letečo AS Romo.


Strateg milanskega Interja Roberto Mancini, ki je pred tedni pričel svoj drugi mandat na klopi črno-modrih, je pred dnevi namignil, da bi lahko vodstvo v želji za boljšo bodočnost kluba žrtvovalo enega od zvezdnikov kluba. Med slednje zagotovo spada tudi ljubljanski čuvaj mreže, ki ga na Inter veže še enoinpolletna pogodba. A te morda ne bo oddelal do konca, čeprav se je pred koncem leta šušljajo tudi o tem, da Milančani za svojega čuvaja mreža pripravljajo podaljšanje dogovora. Če bo slovenski reprezentant tudi v bodoče ostal na San Siru bo v veliki meri odvisno tudi od brazilskega vratarja Neta, ki je pred dnevi sporočil, da s Fiorentino ne bo podaljšal pogodbe, ki se izteče s koncem aktualne sezone. Razlog za to je povsem preprost, za 25-letnega Brazilca, ki se je v Firence preselil leta 2011, naj bi zanimanje pokazala Juventus in tudi Inter. Italijanski Il Messagero navaja, da si želijo vijoličasti vratarja v novo okolje spraviti že januarja, saj bi le na ta način z Netom tudi nekaj zaslužili, če bi ga v svoje vrste zvabil Inter, tako Torinčani kot Milančani so bolj naklonjeni prestopu po koncu sezone, ko bi vratarja dobili brez plačila odškodnine, pa bi moral prostor za novinca narediti ravno Handanović, s katerim bi lahko Inter zaslužil lepo odškodnino, znesek bi bil zagotovo osemmestni.

Se bo slovenski reprezentančni vratar znova napotil v večno mesto? (Foto: Jure Banfi)
Se bo slovenski reprezentančni vratar znova napotil v večno mesto? (Foto: Jure Banfi)

Izkušeni vratar, ki na Apeninskem polotoku biva že več kot desetletje, z iskanjem nove sredine ne bi smel imeti težav, na svojo listo želja naj bi ga že uvrstil Walter Sabatini, športni direktor Rome, ki je na krajši zimski premor odšla s tremi točkami zaostanka za vodilnim Juventusom. Mrežo kluba iz večnega mesta trenutno brani Morgan De Sanctis, ki pa bo marca dopolnil že 38 let. Sabatini, v preteklosti tudi športni direktor Palerma, je bil med leti 2004 in 2008 tudi športni direktor Lazia, v drugem delu sezone 2005/06 je kot posojeni nogometaš Udineseja preživel v Rimu, a v dresu nebeško modrih odigral vsega eno tekmo. Kot 21-letni vratar je v zadnjem krogu sezone zaigral v tekmi s Parmo in tedaj zaklenil svoja vrata.

Če bo do prestopa v vrste Rome dejansko res prišlo, bi se že drugič zgodilo, da bi Handanović v golu nasledil omenjenega De Sanctisa, saj je bil slednji kar osem let vratar videmskega Udineseja in predhodnik Handanovića, ki je pravo priložnost v golu Udineseja dočakal v sezoni 2007/08, po odhodu De Sanctisa v vrste španske Seville.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Šimundži ni uspelo, Ludogorec v Zagrebu kar trikrat videl rdeče

Slovenski dvojec pri Ludogorcu, Ante Šimundža in Žan Karničnik, sta zaključila z boji za u…