Že včeraj smo pisali, da je splitski Hajduk, katerega člana sta Marko Ranilović in Dejan Mezga, ostal brez trenerja. Igor Tudor se je, bojda tudi zaradi tega, ker uprava kluba ni želela plačati simbolične odškodnine za prestop branilca novomeške Krke Nikole Žižića, odločil zapustiti klub dalmatinskega ponosa.


Nekdanji branilec torinskega Juventusa se je v Hajduka trenerskega poklica sprva učil ob slovenskem zamejcu Edoardu Reji, ki pa je po pisanju hrvaških medijev najresnejši kandidat za novega trenerja Dalmatincev. Zamejski Slovenec, ki je v dolgi trenerski karieri vodil številne italijanske prvoligaše, nazadnje rimski Lazio, je Splitčane vodil pred dobrimi petimi leti, v sezoni 2009/10, a se februarja poslovil ravno zaradi ponudbe Rimljanov, ki jih je sicer kasneje vodil še enkrat. Sinjemodri pa so bili do sredine lanskega leta tudi zadnji klub danes 69-letnega strokovnjaka. Kot piše Slobodna Dalmacija je Reja tudi po odhodu ostal v stiku z Dalmatinci, še posebej v dobrih odnosih naj bi bil s športnim direktorjem Goranom Vučevićem.

Izkušeni Reja pa ni edini kandidat, že zgoraj navedeni časnik med slednje uvršča še Zlatka “Cica” Kranjčarja, v Sloveniji trenerja Mure, ki je potrdil, da bi z veseljem prevzel vodenje Hajduka, v javnosti pa krožita še dve imeni, Branko Karačić in manj znani Damir Burić, pomočnik trenerja pri Bayerju iz Leverkusna, medtem ko je bil prvi še jeseni trener Zrinjskega iz Mostarja, a pred tedni dobil odpoved.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mamić: “Dogovoril sem se, da bo Milanič novi trener Dinama, a je Antolić vse pokvaril!”

Medsebojni gnev na skupščini zagrebškega Dinama je v zadnjih nekaj tednih glavna novica pr…