Matjaž Kek je Rijeko pripeljal na korak do zgodovinskega naslova hrvaškega prvaka. V jadranskem derbiju s splitskim Hajdukom so Kekovi varovanci slavili z 2:0 in obdržali pet točk naskoka pred zagrebškim Dinamom. Junaka domačega slavja sta bila Mate Maleš in Mario Gavranović.


Z rezultatom in pristopom igralcev, kljub odsotnosti nekaterih nosilcev igre, je bil Kek po tekmi vidno zadovoljen. “Obljubil sem vam pravo Rijeko. Pohvale in čestitke igralcem. Ni nam bilo lahko skozi celoten teden, veliko napora je bilo potrebnega za pripravo na tekmo. Mislim, da smo zasluženo zmagali v derbiju, ki je vselej zahteven. Kakršenkoli je ob koncu rezultat, je to tekma z veliko čustvi in napetosti. Veseli me, da se je tekma kljub vsem iskricam, ki so frčale naokoli z obeh strani, na igrišču končala korektno. Dominanten prvi polčas in pameten drugi. Pohvale Hajduku, ampak mislim, da je Rijeka zasluženo slavila.”

Navijaška skupina Armada, ki vselej podpira Rijeko, je na tekmi s Hajdukom proslavila 30. obletnico obstoja. “Hvala navijačem. To je darilo od nas, naredili smo, kolikor smo lahko,” je bil kratek Mariborčan. Pred moštvom s Kvarnerja so še tri srečanja, 55-letni strokovnjak pa se zaveda pomembnosti priprav na tekmece in same moči nasprotnikov: “Takoj sledi priprava na naslednjo tekmo v Koprivnici. Naredil bom vse, da bomo z ekipo pametnejši, kot smo bili po tekmi z Osijekom in Interjem, da bomo odigrali še eno veliko tekmo, z veliko vložka,” je dejal za konec in napovedal dvoboj s Slaven Belupom, čigar vrste brani nekdanji reprezentant Dalibor Stevanović.

Rečani so se po bolečem porazu z Lokomotivo, sploh prvem po več kot letu dni, vrnili v zmagovalne tirnice, Hajduk pa tudi v sedemnajstem poskusu ni uspel ugnati Keka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Dončić, kaj praviš na to?! Šeško spreten tudi na košarkarskem igrišču (VIDEO)

Benjamin Šeško trenutno velja za enega največjih talentov slovenskega nogometa. Jasno je, …