Odkritje letošnjega EURA 2024, Vanja Drkušić se nahaja v središču prestopnih govoric. Zanj se namreč zanimajo številni evropski klubi. Po neuspešni sezoni, v kateri je njegov trenutni klub Sochi izpadel v drugo rusko ligo, se Drkušić sprašuje, kje bo nadaljeval svojo kariero. Mediji v Rusiji poročajo, da naj bi bil Zenit iz Sankt Peterburga resen kandidat za njegov podpis.


 

Drkušić je v odgovorih na vprašanja ruskih novinarjev ostal skrivnosten: “V tem trenutku ne želim govoriti o svoji prihodnosti. Moj agent je dejal, da bo vse jasno v dveh tednih. To je vse, kar lahko trenutno povem.” Poleg Zenita so tudi srbski mediji pozorni na razvoj dogodkov, saj se je Crvena zvezda že lani zanimala za slovenskega branilca. Kljub temu pa srbski prvaki težko sledijo finančnim pričakovanjem Sochija. Drkušić, ki je navijač Crvene zvezde, ima tokrat na mizi boljše ponudbe iz močnejših evropskih lig. Vendar pa prestopi iz Rusije v zahodne lige ostajajo oteženi zaradi politične situacije in sankcij, ki so posledica ruske agresije.

 

Po koncu EURO 2024, kjer je Drkušić za Slovenijo odigral pomembno vlogo, si zdaj polni baterije in ostaja v pripravljenosti za nadaljnje pogovore. Medtem ko ruski mediji poročajo o resnih namerah Zenita, Drkušić ostaja zadržan glede prihodnosti, pri čemer ima še eno leto pogodbe s Sochijem. Zenit, ki ima s Sochijem tesne partnerske vezi, bi lahko bil ključni igralec v tem prestopnem obdobju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Legionarji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zahović združil moči z Janžo in Podolskim!

Slovenski nogometaš Luka Zahović se po predčasnem odhodu iz reprezentančnega tabora pred E…