Vanja Drkušić, slovenski reprezentant in branilec Sočija, se po impresivnem nastopu na evropskem prvenstvu sooča z obetavno prihodnostjo. Drkušić je skupaj z Jako Bijolom predstavljal steber obrambe na vseh tekmah EURA 2024. Njegovi odlični nastopi so znatno povečali njegovo tržno vrednost.


 

Pred turnirjem so v Sočiju upali, da bodo za Drkušića iztržili tri milijone evrov. Po evropskem prvenstvu pa je cena za slovenskega branilca močno narasla. Soči je v zadnji sezoni izpadel v drugo rusko ligo, vendar klub še vedno računa na dober zaslužek od prestopa. Pogodbo z Drkušićem imajo sklenjeno še za eno sezono, kar pomeni, da morajo izkoristiti dano priložnost. Zanimanje za Drkušića je med evropskim prvenstvom močno naraslo. Klubi iz Italije, Francije, Španije in Nemčije so izrazili resno zanimanje za slovenskega branilca. Anglija in države Beneluksa zaenkrat niso realne možnosti zaradi prepovedi poslovanja z ruskimi klubi. Med najbolj zainteresiranimi klubi so Hoffenheim, Alaves in Benfica, medtem pa ruski mediji poročajo, da Soči zahteva za prestop sedem milijonov evrov ter dodatne bonuse.

Klubi, ki so Drkušića spremljali že pred evropskim prvenstvom, med njimi Crvena zvezda, PAOK, Dinamo Zagreb, Nantes in CSKA Moskva, zdaj zagotovo obžalujejo, da niso ukrepali prej. Soči se namerava trdo pogajati in iztržiti čim več za svojega branilca, ki je svojo vrednost dokazal na velikem odru evropskega nogometa.

 

Vanja Drkušić ima tako pred seboj pomembno odločitev. Po fantastičnem evropskem prvenstvu, kjer je bil ključni člen slovenske obrambe, se mu obeta prestop v enega od evropskih prvoligašev. Njegov agent že intenzivno dela na izbiri najboljšega kluba za nadaljevanje kariere.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od K. S.
Naloži več novic iz Reprezentanca

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenija je napredovala za pet mest

Po zaključku Eura 2024 in Copa Americe je FIFA objavila posodobljeno mednarodno lestvico, …