Beltinčanke so danes dopoldne opravile še zadnji trening pred jutrišnjim gostovanjem v Ljubljani. Pomurke se bodo za Bežigradom z Olimpijo, ki serijskim prvakinjam v državnem prvenstvu beži za tri točke, potegovale za finale Pokala Slovenije, ki so ga lani z zmago nad Radomljami tudi dobile.


O kadrovskih spremembah v Pomurju smo že pisali. Zasedbo trenerke Nuše Ladinek so zapustile Andreja Nikl ter sestri Evelina in Lucija Kos. Slednjo bi lahko v začetni enajsterici Beltinčank nadomestila izjemno talentirana Sara Makovec, ki je v minulem koledarskem letu že dobila nekaj priložnosti tudi v članskem dresu, spomladi pa jo čaka še pomembnejša vloga. “Vesela sem, da bom dobila priložnost v članski ekipi. Upam, da se bom dokazala in pripomogla k čim več zmagam,” je po četrtkovem treningu priznala Ljutomerčanka.

Tehnično odlično podkovano igralko zvezne vrste smo povprašali tudi po oceni pripravljalnega obdobja. “S pripravami smo pričele v začetku februarja. Mislim, da smo dobro trenirale, veliko smo delale na fizični pripravljenosti in piljenju tehnike,” je dejala Sara, ki bo konec marca dopolnila 17 let. Kadetska reprezentantka Slovenije pred jutrišnjim spopadom z Olimpijo napoveduje borbeno tekmo in seveda upa na zmago: “V nedeljo pričakujem dobro in borbeno tekmo. Upam, da bomo premagale Olimpijo in napredovale v pokalni finale.”

Prav Ljubljančanke in Beltinčanke se bodo spomladi udarile tudi za naslov državnih prvakinj, tudi Ljutomerčanka pa pričakuje, da bosta o prvem mestu odločali medsebojni tekmi: “Res je, državno prvenstvo se bo najverjetneje odločalo prav v tekmah proti Olimpiji. Zagotovo se bodo borile tudi druge ekipe, vendar menim, da smo z Olimpijo trenutno pred ostalimi klubi v ligi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …