Koprska Bonifika bo konec maja vnovič gostila kar tri pokalne finale. Medtem ko bo potrebno na udeležence osrednje večerne tekme še nekoliko počakati, bo v nedeljo znano, kdo se bo v Kopru potegoval za naslov pokalnih prvakinj. Velenjčanke bodo gostile Ankaran, finale pred finalom pa bo glede na kakovost obeh ekip odigran za Bežigradom. 


Za finalno vstopnico se bosta udarili vodilni ekipi državnega prvenstva, Olimpija in Pomurje, ki brani dvojno krono. V četrtek smo obiskali treninga obeh klubov, pričakovanja pred gostovanjem v prestolnici je razkrila Nuša Ladinek, ki je poudarila, da kljub boju za naslov državnih prvakinj v jutrišnjem dvoboju ne bo preračunavanja: “Zadnjih pet tednov smo se pripravljalni praktično zgolj na pokalno tekmo, saj nas po dvoboju z Olimpijo čakajo trije tedni tekmovalnega premora. Osredotočamo se na pokalno tekmovanje in bi se v vsakem primeru, ne glede na nasprotnika. Res je, da je tudi v ljubljanski ekipi nekaj novink, a bomo tekmo izkoristili tudi za vpogled v naše sposobnosti in kje smo v primerjavi z nasprotnicami.”

Trenerka Beltinčank je bila v minulih tednih prvič, odkar je po jesenskem porazu z Olimpijo prevzela vodenje članskega moštva, v vlogi vodje in oblikovalke pripravljalnega ciklusa. Je strateginja Pomurk zadovoljna z opravljenim? “Priprave smo dobro opravile. Igralke so fizično dobro pripravljene, zadnjih deset dni se posvečamo predvsem taktiki. Zadovoljna sem s pripravljalnim obdobjem. Večjih težav s poškodbami ni, trenutno je prisotnih zgolj nekaj manjših težav, vendar mislim, da bomo v nedeljo zaigrali v popolni postavi, zdravi in pripravljeni na boj,” je po četrtkovem treningu, na katerem sta med drugimi manjkali reprezentantki Manja Rogan in Tjaša Tibaut, dejal nekdanji igralka ‘žuto-plavih’.

Pomurke so v napadu močnejše za povratnico Bibi Bradić (Foto: Jure Banfi)

Z izjemo enotedenskih počitnic, ko je bil ritem priprav še posebej oster, so Pomurke večino priprav znova opravile v okrnjeni zasedbi, zato marčevske reprezentančne obveznosti ter odsotnost nekaterih nosilk igre ni pretirano oviralo izvedbe trenažnega procesa, saj so v taboru aktualnih državnih in pokalnih prvakinj na takšno stanje že navajeni. “Malce zagotovo vpliva, vendar smo na odsotnost reprezentantk že navajeni. Članska ekipa med študijskim letom skupaj trenira praktično zgolj ob vikendih. Tega smo se že navadili, na dveh, treh treningih ob koncu tedna pozornost posvetimo taktičnim zamislim. Igralke so, ne glede na to, da ne trenirajo z matičnim klubom, pripravljene in vem, da pridno delajo. Ko smo skupaj, čas izkoristimo za uigravanje ekipe,” priznava Ladinekova.

Zasedbo Pomurja so med zimo zapustile tri igralke, ob izkušeni Andreji Nikl, ki skupaj z Dejano Boškan igra za enega od avstrijskih nižjeligašev, tudi sestri Kos. Lucijo čaka okrevanje po poškodbi kolena, leto mlajša Evelina pa je okrepila obrambo Olimpije. Ob povratnici Biljani Bradić je novinka v obrambi Pomurja Nikoleta Nikolić, pomembnejšo vlogo pa bodo dobile tudi nekatere mlajše igralke, s Saro Makovec na čelu. Kako močno je Pomurje po zimskih rošadah? “To bo verjetno pokazal čas. Težko je govoriti o tem, če smo močnejši kot jeseni ali ne. Smo pripravljeni, močnejši smo za štirideset, petdeset treningov, ki so za nami. Vsak opravljeni trening ekipi prinese nekaj novega, res pa je, da odhodi in prihodi porušijo določeno ravnotežje v moštvu. Potrebno se je posvetiti tudi uigravanju na določenih mestih in igralkam najti najprimernejše mesto na igrišču.”

Za konec pa smo, podobno kot tudi ljubljanskega stratega Škrgića, Ladinekovo povprašali še glede tekmovalnega koledarja, ki spomladi ni zastavljen najbolj praktično, saj pokalne polfinalistke po pomembni nedeljski preizkušnji zaradi obveznosti kadetske in mladinske reprezentance čakajo trije tedni čakanja do pričetka nadaljevanja prvenstva. “Že pred pričetkom priprav se je bilo težko odločiti, kako tempirati trenažni proces in kdaj naj bi bila forma na vrhuncu. Ne glede na razplet pokalnega srečanja bomo naslednje tri tedne izkoristili za piljenje fizične pripravljenosti in uigranosti moštva,” je zaključila trenerka Pomurja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov vihar! Skrivnostni investitorji in združitev moške ter ženske ekipe

Ozračje okoli Olimpije, tudi v trenutkih, ko se zdi, da so kot iz pravljice, ne more biti …