Nogometaše Olimpije jutri popoldne čaka pomembno gostovanje v sosednjih Domžalah, dve uri pred obračunom ob Kamniški Bistrici pa se bodo na igrišče Jame za Bežigradom podale tudi igralke ŽNK Olimpije. Zmajčice čaka bitka za finalno vstopnico Pokala Slovenije, nasproti Ljubljančank pa stojijo branilke državnega in pokalnega naslova – Pomurke.


Kot smo razkrili med tednom razkrili že na naših družabnih omrežjih, smo v četrtek obiskali treninga polfinalnih nasprotnic. Medtem ko je utrip beltinske slačilnice predstavila Nuša Ladinek, je pričakovanja zeleno-belih pred jutrišnjih dvobojem razkril strateg Samir Škrgić. Tako kot v Beltincih, nas je tudi v Ljubljani zanimalo, če bodo v taboru Olimpije zaradi boja za naslov državnih prvakinj v pokalno preizkušnjo krenili tudi z namenom, da ne razkrijejo vseh orožij? “Čaka nas pomembna tekma, ravno tako kot tekma 23. aprila, čeprav bo prvenstvena verjetno štela še nekoliko več. Zaigrali bomo z najmočnejšo postavo, preračunavanja ni in ne bo, saj ne znamo kalkulirati, vselej igramo na polno, z najlepšo igro v ligi in nadejamo se zmage,” je bil jasen Škrgić.

Kako pa ljubljanski strateg ocenjuje pripravljalno obdobje? “Pripravili smo se, kot smo se lahko. Priprave so bile v začetku marca prekinjene zaradi reprezentančnih obveznosti, saj tretjina ekipe igra v reprezentanci Slovenije, še dve igralki pa sta članici srbske reprezentance. Tako priprav nismo mogli oddelati v celoti in v popolni postavi,” je na težave opozoril ljubljanski strateg, ki je februarja s svojimi varovankami gostoval pri serijskem hrvaškem prvaku Osijeku in beograjski Crveni zvezdi: “Med pripravami smo dve tekmi odigrali tudi v tujini, z dolgoletnim hrvaškim prvakom Osijekom in Crveno zvezdo. V Osijeku smo iztržili dokaj dober izid, čeprav smo izgubili s 3:2. Naša igra ni bila slaba, ocenil bi jo kot zadovoljivo. Nato smo dan kasneje igrali še v Beogradu in v tekmi s Crveno Zvezdo pokazali malce več. Zmagali smo z 1:0 ter v primerjavi s prvo tekmo odigrali tudi bolj taktično in s poudarkom na rezultat.”

Jeseni v obrambi Pomurja, jutri bo skušala zaustaviti beltinske napade. (Foto: Jure Banfi)

Tako kot v Beltincih, tudi v taboru trenutno vodilnega kluba SŽNL niso ravno presrečni nad pogledom na tekmovalni koledar, ki bo po pokalni tekmi znova ponudil tritedenski premor, za nameček pa je nekaj nosilk igre tako Pomurja kot Olimpije še pred nekaj dnevi odigralo štiri zahtevna srečanja v reprezentančnem dresu: “Kot sem že omenil, smo bili v pripravah malce oslabljeni zaradi reprezentančnih tekem. Zdaj nas čaka pokalna tekma, za katero sicer menim, da bi jo bilo bolj smiselno odigrati teden dni pred nadaljevanjem prvenstva. Tako bi bilo lažje tudi za dekleta in za vse ostale v klubih, saj se je težko pripravljati na tekmo, nato prekinjati in spet pripravljati. Večina deklet, predvsem te, ki so bile v reprezentanci, se je vrnila utrujenih, potrebno jih je spočiti in na znova pripraviti. Imamo načrt in uspeli se bomo pripraviti do takrat, ko bo potrebno.”

Tudi v Olimpiji med zimo ni šlo brez kadrovskih sprememb, a je ljubljansko moštvo vseeno doživelo manj odhodov kot Pomurje. Mesto v začetni enajsterici zmajčič je izpraznila Lara Ivanuša, ki se je preselila na Švedsko, luknjo pa bo skušala zapolniti srbska reprezentantka Jelena Čubrilo, sicer stara znanka Olimpije. Ob Jeleni se je v Ljubljano preselila tudi sestra dvojčica Marija, ki igra v obrambi, zadnjo vrsto pa je okrepila še jeseni branilka Pomurja, Evelina Kos, medtem ko sestra Lucija pomladanski del sezone izkoristila za okrevanje po poškodbi kolena. So zeleno-bele močnejše kot jeseni? “Zagotovo je Olimpija še močnejša, Jelena Čubrilo predstavlja zamenjavo za Laro Ivanuša. Moštvu smo dodali tudi Evelino Kos, kar nas bo še okrepilo v obrambi, v kateri smo potrebovali še nekaj sprememb,” optimistično napoveduje Škrgić, ki bo lahko v obrambi računal tudi na Ines Špelič, povratnico po poškodbi.

Po pokalnem obračunu se bosta Olimpija in Pomurje še dvakrat udarila v državnem prvenstvu, tudi Škrgić pa se je strinjal z našim razmišljanjem, da bosta prav ti dve tekmi odločali tudi o naslovu državnih prvakinj: “Tako je, Pomurje že dolga leta igra v ligi in je zagotovo ekipa vredna spoštovanja, je pa to edina tekma, ki bo pokazala, kdo je boljši ali najboljši v slovenskem ženskem nogometu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Rumenosrčne v drugem polčasu kaznovane za neizkoriščene priložnosti

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je redni del ŽNL Triglav Zdravje sklenila s porazom v Šiš…