V soboto s pomladanskim delom sezone pričenjajo drugoligaši, dneve do nadaljevanja sezone pa odštevajo tudi dekleta. Medtem ko se državno prvenstvo nadaljuje čez dobra dva tedna, bodo igralke Ankaran Hrvatinov, Radomelj, Velesovega in Pomurja na delu že v nedeljo, ko bosta na sporedu polfinalni tekmi pokalnega tekmovanja.


Pred začetkom tekmovalnih obveznosti smo se pogovarjali z Anjo Pršo. Enaindvajsetletna Prekmurka bo v nadaljevanju sezone ena najizkušenejših igralk Pomurja, saj bodo “žuto-plave” v lov na peti zaporedni naslov državnih prvakinj krenile v pošteno pomlajeni igralski zasedbi. Kljub pomladitvi pa cilji Beltinčank ostajajo nespremenjeni, kar je poudarila tudi naša sogovornica. Občasna članska reprezentantka Slovenije, ki se zaveda močnejše konkurence, želi s soigralkami po enoletnem premoru – lanski finale pokalnega tekmovanja so dobile Velenjčanke – znova osvojiti dvojno krono. Pri lovu na to pa bo največje orožje enotnost ekipe, še poudarja postavna branilka. Več o pričakovanjih pred nadaljevanjem sezone pa v spodnjih vrsticah.

Je cilj, kljub spremembam, še vedno naslov državnih prvakinj?
Pričakovanja so še vedno, kljub spremembam, visoka. Seveda je cilj naslov državnih prvakinj, zato smo tudi trdo trenirale čez celotno zimo in mislim, da nam naslov državnih prvakinj ne bi smel uiti. Prav tako je naš cilj osvojitev pokalne lovorike, ki se nam je prejšnje leto za las izmuznila iz rok. Osebna pričakovanja so, kot po navadi, da se čimbolj pripravim in odigram sezono po najboljših močeh ter ekipi pomagam do novega naslova.

Koga v nadaljevanju sezone vidite kot osrednjega konkurenta v boju za naslov prvakinj?
Glede na okrepitve ostalih klubov, nobena tekma ne bo prav lahka. Še vseeno pa menim, da je naš največji konkurent Rudar, ki nam je že v prejšnjem delu prvenstva delal kar nekaj težav. Prav tako tudi letos pričakujem zelo trdo in napeto tekmo vse do zadnje minute.

O Rudarju: "Pričakujem zelo trdo in napeto tekmo vse do zadnje minute." (Foto: Jure Banfi)
O Rudarju: “Pričakujem zelo trdo in napeto tekmo vse do zadnje minute.” (Foto: Jure Banfi)

Direktor Štefan Kozic poudarja, da tudi v primeru, če ne bi bile prvakinje, to ne bi bilo nič tragičnega. Kakšno pa je mišljenje  vas igralk?
Igralke, ne glede na mnenja ostalih, želimo, da naslov državnih prvakinj ostane v naših rokah in za to smo se tudi sedaj pripravljale, odigrale tudi dve prijateljski srečanji, na katerih smo pokazale, da kljub mladi ekipi še vedno igramo zelo dobro in da smo še vedno na visokem nivoju.

Še pred nadaljevanjem državnega prvenstva vas čaka tudi pokalni polfinale. Je po enoletnem premoru znova čas za dvojno krono?
Dvojna krona je nekaj, kar želi vsaka igralka. Kot sem že dejala, nam je lansko leto pokalni naslov za las ušel iz rok, vendar smo letos pripravljene, da ponovno osvojimo dvojno krono. Z nasprotnikom se ne ukvarjamo, osredotočamo se le na našo igro in na to, da se čim bolje pripravimo.

Kot že rečeno, je Pomurje pozimi doživelo precej sprememb. Kako ste jih doživele igralke?
Vsako leto pride do določenih sprememb, ali so manjše ali večje, niti ni pomembno. Igralke se s kadrovskimi spremembami ne obremenjujemo kaj preveč, saj je naša naloga, da treniramo in odigramo tekme po najboljših močeh.

"Nikoli se ni lahko posloviti od igralk, s katerimi preživiš eno ali pol leta na igrišču in izven igrišča, vendar je vse to tudi del nogometa." (Foto: Jure Banfi)
O spremembah: “Igralke se s kadrovskimi spremembami ne obremenjujemo kaj preveč.” (Foto: Jure Banfi)

Verjetno se ni bilo lahko posloviti od zdaj že bivših soigralk?
Kot sem že dejala, vsako sezono pride do sprememb. Nikoli se ni lahko posloviti od igralk, s katerimi preživiš eno ali pol leta na igrišču in izven igrišča, vendar je vse to tudi del nogometa.

Pomurje je pomladilo moštvo, predvsem Maribor in Olimpija pa sta svoje vrste okrepila s tujkami in slovenskimi reprezentantkami. Ste na igrišču kljub vsemu še vedno močnejše?
Naša igra se kljub pomladitvi ekipe ni drastično spremenila. Še vedno igramo enak nogomet in mislim, da smo kljub temu še vedno močnejše od ostalih ekip. Tekma z Olimpijo je bila naša prva pripravljalna tekma, ko so bile noge še težke in ko se na treningu še dobesedno nismo srečale s streli na gol in vsem podobnim. To je bilo moč opaziti tudi na igrišču, saj smo si pripravile ogromno izrednih priložnosti, ki pa so žal ostale neizkoriščene. Vendar je to zelo dobra napoved za sezono, saj smo videle, da kljub mladi ekipi še vedno igramo zelo dobro in če bomo šle v vsako tekmo tako odločno, ne bi smele imeti težav.

Koliko pa je liga pridobila s povratkom reprezentantk, kot so Benak, Grad, Ivanuša, Rola in Žganec, že poleti pa Čonč, Jerina in Mori?
Zelo me veseli dejstvo, da se je mnogo igralk vrnilo v Slovenijo, saj se s tem liga izboljšuje in postaja močnejša, naša ekipa pa iz leta v leto dobiva večjo konkurenco.

(Foto: Jure Banfi)
O vrnitvi reprezentantk: “S tem se liga izboljšuje in postaja močnejša, naša ekipa pa dobiva večjo konkurenco.” (Foto: Jure Banfi)

Kljub šele 21 letom boste spomladi ena izkušenejših igralk Pomurja. Je to tudi dodatna odgovornost, morda breme?
S tem dejstvom se niti malo ne obremenjujem in zaradi tega ne čutim nikakršnega pritiska. Mlajšim igralkam bom skušala pomagati, jim svetovati, vendar bom tudi sama poslušala njihove nasvete in mnenja, saj ni nujno, da če si starejši, da imaš vselej prav in da že vse veš.

In še za konec. Kaj bo v nadaljevanju sezone najmočnejše orožje Pomurja?
Največje orožje bo povezanost ekipe, ki se iz leta v leto utrjuje in izboljšuje. Vse pretekle izkušnje, vzponi in padci, druženja na in izven igrišča ter včasih tudi kakšni prepiri, so nam pomagali do tega, da smo postale prava ekipa. To, da se bomo borile ena za drugo in si bomo na igrišču pomagale ter da bomo nepopustljive, bo naše glavno orožje do uspeha.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Intervjuji

Dodaj odgovor

Poglejte še

Neverjetno, vse štiri Slovenke izžrebane v isto skupino lige prvakinj

Letošnja sezona lige prvakinj bo potekala brez slovenskega predstavnika, saj se Pomurkam n…