4 leta so minila od zadnje evropske jeseni s strani slovenskega kluba, prvič pa se bo med klubi na stari celini predstavil državni prvak Mura. V evropski konferenčni ligi, novem Uefinem tekmovanju, bodo Prekmurci igrali v skupini G, kjer jih čaka zelo zahtevna skupina s Tottenhamom, Rennesom in današnjim nasprotnikom, nizozemskim Vitessejem.


MURA – VITESSE (LJUDSKI VRT, OB 18.45)

Ni še bilo tekme podobnega ranga za čarno-bejle v vsej njihovi zgodovini, dobro pa je evropsko avanturo začeti tam, kjer se je zgodila zadnja prelomnica soboškega kluba – v Ljudskem Vrtu so namreč ob koncu maja porazili Maribor in postali slovenski prvaki.

Vitesse, kljub temu da ne velja za tako slovečega nasprotnika, kot sta to recimo Tottenham in Rennes, sploh ne bo preprost zalogaj. Klub je na poti do skupinskega dela konferenčne lige izločil irski Dundalk in belgijski Anderlecht, lani pa je v nizozemski ligi osvojil visoko 4. mesto. Na Nizozemskem rumeno-črni sicer veljajo za kalilnico mladih nogometašev, tam so denimo skozi leta igrali danes uveljavljeni Martin Odegaard, Robin Gosens, Mason Mount in Nemanja Matić, tri leta pa je za njih igral tudi Tim Matavž. Prvi zvezdnik trenutne zasedbe je pri Vitesseju branilec Riechedly Bazoer, trenira pa jih Nemec Tomas Letsch.

Muraši sicer v obračun odhajajo precej zdesetkani, zaradi poškodb in bolezni bodo manjkali Nardin Mulahusejnović, Sansindin Ouro in Luka Bobičanec, kaznovan je centralni branilec Matic Maruško. Trener domačih Ante Šimundža lahko tako poskrbi še za kakšno spremembo sistema, pričakovati je nestandardno postavitev Murašev 4-2-3-1, kjer bo prva violina igre Mitja Lotrič.

Tekmo bo sodil Mohammed Al-Hakim iz Švedske, vstopnice pa je mogoče kupiti za 30 evrov, oziroma 25 na družinski tribuni. Za otroke stane 15 evrov. Ob vstopu na stadion je potrebno upoštevati PCT pogoj.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Konferenčna liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Valenčič zabil in slavil, Kurtić do točke

Po več kot mesec dni trajajočem strelskem postu se je Filip Valenčič ponovno razveselil za…