Čeprav so Tolminci s treningi na spomladanski del sezone pričeli šele konec minulega tedna, so včeraj v večernih urah že odigrali uvodno preizkušnjo. V Dekanih so se pod umetno razsvetljavo pomerili z beograjsko Crveno zvezdo, za katero je bil obračun s Tolminom ravno tako prvi preizkus v letošnjem letu.


Beograjčani so v mrežo Tolmina pospravili tri žoge, pripravili pa so si še nekaj priložnosti, a so bili v zaključku akcij premalo zbrani ali pa se je z obrambo izkazal včeraj odlični Denis Baloh. Rdeče-beli so povedli po pol ure igre, ko so varovanci trenerja Davida Kanalca zahtevali nedovoljeni položaj Gavrića, ki je kasneje pred golom zaposlil osamljenega Kataija, ki mu ni bilo težko zatresti nebranjene mreže. V drugem polčasu je gostujoči strateg Lalatović na igrišče poslal novo enajsterico, v rdeče-belem je prvič zaigral tudi Joshua Parker, nekdanji član Domžal. Prvo priložnost pa so si v drugem polčasu vseeno pripravili Tolminci, a je Beograjčane v 58. minuti, ko je Tim Lo Duca na polovici Zvezde ukradel žogo in nato zaposlil Daliborja Sokanovića, ki je streljal v daljši vratarjev kot, rešil okvir vrat. Primorci so bili hitro kaznovani za neizkoriščeno priložnost, saj je osem minut kasneje vodstvo Zvezde povišal Grujić, ki je izkoristil zmedo po prostem strelu in povsem osamljen neovirano matiral nemočnega Baloha. Isti igralec je pet minut pred koncem rednega dela srečanja postavil končni izid, potem ko mu je nesebično podal že omenjeni Parker.

CRVENA ZVEZDA 3:0 TKK TOLMIN
Katai (30′), Grujić (66′, 85′)

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Pavićević, Luković, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Savićević, Katai, Gavrić, Jović. Igrali so še: : Trkulja, Antić, Jovanović, Mbođ, Planić, Grujić, Ristić, Avramovski, Bosančić, Lazović, Parker. Trener: Nenad Lalatović.
TKK Tolmin: Baloh, Curk, Codermaz, Kavčič, Zornik, Rakušček, Jarc, Kucalović, De. Sokanović, Lo Duca, Da. Sokanović. Igrali so še: Jenol, Mišić, Kavčič, Kos, Šuligoj, Lipužič. Trener: David Kanalec.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Slovenski sodnik delil pravico na derbiju v Egiptu

Le še nekaj tednov je ostalo do začetka drugega dela sezone v Prvi ligi Telemach in klubi …