Spomladanski del sezone 3. SNL center sta v Kranju odprla Šenčur in Zagorje. Zmaga je ostala v »domačih« rokah, strelec obeh zadetkov je bil Samo Kokalj, ki se je h Gorenjcem vrnil med zimskim premorom. Šenčur je prišel v vodstvo v 27. minuti srečanja, dokončna zmago pa je Kokalj potrdil šest minut pred koncem. Boj za vrh bo zanimiv do konca sezone, Zagorjani so še naprej na prvem mestu, vendar jim z dvema točkama zaostanka sledi Bled, ki ima tekmo manj. Šenčurjani so se z osmo zmago v sezoni Zagorjanom približali na pet točk zaostanka in trenutno zasedajo četrto mesto.


Na istem prizorišču sta se pomerila tudi Sava in Ivančna Gorica, zmaga z 2:4 pa je romala na Dolenjsko. Nasprotnika sta zadetke dosegala na začetku tekme in ponovno ob koncu. Savo je že v drugi minuti v vodstvo popeljal Toni Tomić, ki je bil v 14. minuti strelec tudi drugega zadetka svojega moštva. Dve minuti pred tem so gostje poravnali z golom Marka Šajna, dosegel je tretji zadetek v sezoni. Prvi polčas so dobili domači z rezultatom 2:1. Ob koncu srečanja je sledil preobrat Ivančne, v 78. minuti je izid poravnal Grega Končar, le dve minuti kasneje so gostje po zadetku Dina Mahića vodili z 2:3. Osmo zmago Dolenjcev je z drugim zadetkom na tekmi, v sodnikovem dodatku potrdil Končar.

V Grosupljem sta se pomerila istoimenski domači klub, ki je imel ob zamenjave prizorišča vlogo gosta in Lesce. Dolenjci so izkoristili prednost domačega igrišča, ter slavili z visokih 0:5. V prvem polčasu sta v polno merila Denis Petrovič, zadel je v 16. minuti in Adnan Abdić v 35. minuti. Nasprotniki iz Lesc so v nadaljevanju klonili še trikrat, v peti minuti nadaljevanja je vodstvo povišal Miran Ivanovski. V razmiku dveh minut sta zadetke dosegla Petrovič, v 65. minuti se je veselil še drugega na tekmi, končnih 0:5 pa je postavil Matic Povh. Grosuplje je z zmago skočilo na tretje mesto, medtem ko Lesce ostajajo na dnu lestvice.

V soboto sta se pomerila še Rudar iz Trbovelj in gostje iz Komende, ki so vknjižili nove tri točke. Komenda je delo opravila že v prvem polčasu, ko so zadeli oba zadetka na srečanju. V šesti minuti je Komendo v vodstvo popeljal Nik Rahne, za 0:2 pa je poskrbel nekdanji član Ilirije, v polno je v 21. minuti meril Jure Loboda. Domači so skušali priti do točke, vendar so svoj edini zadetek dosegli v sodnikovem dodatku, z bele točke je bil natančen Staš Kazič. Komenda je z zmago in novimi tremi točkami skočila na deveto mesto, Trboveljčani pa ostajajo dve mesti nižje.

Na edinem nedeljskem srečanju med Kolpo in Bohinjem, je zmaga ostala v domačih rokah. V Podzemlju so domačini slavili z 2:0, v vsakem polčasu so dosegli po zadetek. V prvem delu je v 41. minuti v polno meril Žiga Kočevar, deset minut pred koncem pa je končni izid postavil Vid Žagar. Kolpa je na sedmem mestu, s triindvajsetimi točkami je ujela Jesenice, Bohnijci pa z devetimi točkami ostajajo na predzadnjem mestu.

Rezultati 15. kroga 3. SNL – center:

Tinex Šenčur 2:0 Zagorje

Kokalj 27′, 84′

Sava Kranj 2:4 Ivančna Gorica

Tomić 2′, 14′; Šajn 12′, Končar 78′, 92′, Mahić 80′

Šobec Lesce 0:5 Brinje Grosuplje

Petrovič 16′, 65′, Abdić 35′, Ivanovski 50′, Povh 67′

Rudar Trbovlje 1:2 Komenda

Kazič 93′ (11m); Rahne 6′, Loboda 21′

Kolpa 2:0 Bohinj

Kočevar 41′, Žagar 81′

Arne Tabor 69 : SIJ Acroni Jesenice (27. marec, 16:30)

Bled Hirter : Kočevje (28. marec, 16:30)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz 3. liga center

Dodaj odgovor

Poglejte še

V Ljudskem vrtu zabrneli delovni stroji

Po sobotni tekmi med Mariborom in Aluminijem, na kateri se je pred 10.000 gledalci z zmago…