Ljubitelji okroglega usnja, ki so slovenski nogomet spremljali že poltretje desetletje nazaj, se verjetno zelo dobro spominjate Zorana Ubavića. Nekdanji napadalec je bil v krstni sezoni slovenskega državnega prvenstva z 29 zadetki v dresu Olimpiji prvi strelec lige, sezono kasneje pa je zaostal zgolj za Sašem Udovičem, tedaj članom Slovana.


Danes 49-letni Ubavić je pred desetletjem na pomoč priskočil tudi novi Olimpiji in bil pomemben adut pri preboju med prvoligaše, pred časom pa je zbolel za hudo obliko demence, zaradi česar mora zanj skrbeti 80-letni oče Ilija. Ker pa je zdravljenje za samo družino strošek, ki ga ne zmorejo plačevati sami, so se zganili nekdanji soigralci in prijatelji. Že pred časom je stekla licitacija dresov, ki jo lahko najdete na tej povezavi, vrhunec pa bo akcija doživela 21. marca, ko bo potekal dobrodelni turnir. “Celotna akcija se je pričela odvijati spontano. Namreč med božično-novoletnimi prazniki je prišel v stik z menoj moj bivši trener Ilija Ubavić, Zoranov oče, ki me je povprašal o tem, kje se nahajajo oziroma kaj počno njegovi nekdanji učenci. Zvedel sem, s kakšno boleznijo se ubada Zoran. Na začetku mi je bilo zelo hudo, razmišljal sem o številnih načinih, kako bi lahko pomagal tej družini,” je na današnji novinarski konferenci dejal Hajro Rizvić, predsednik KMN Olimpija ter pobudnik in organizator akcije, ki je k temu dodal: “Začeli smo z otroškim turnirjem, nadaljevali s srečelovom, kasneje, ko sem pridobil številne kontaktne naslove prijateljev, nekdanjih soigralcev in podpornikov Olimpije, pa smo prišli na idejo, da bi organizirali dobrodelni turnir z atraktivnimi ekipami, ki bi pritegnili čim večjo pozornost ljudi. Po dosedanjem odzivu mi ni niti malo žal, da smo se odločili za zgoraj opisano pot.”

Javnost je k akciji pozval tudi Grega Židan, nekdanji soigralec Zorana Ubavića: “Imel sem to čast in privilegij, da sva bila z Zoranom kar lep čas soigralca. V tem obdobju sva postala prava prijatelja in moram priznati, da me je novica o njegovi bolezni močno prizadela. Odkar je Zoran »izginil« z naše nogometne scene, me je znotraj nekaj žrlo. Čutil sem se dolžnega priskočiti mu na pomoč. Zoran Ubavić si nedvomno zasluži našo in vašo pomoč, zatorej naprošam vse, ki jim Olimpija in njeni nekdanji izjemni igralci nekaj pomenijo, da se udeležijo prihajajočega turnirja v Športnem centru Triglav, kjer bodo ljudje imeli kaj za videti. Menim, da je ta trenutek ravno pravšnji za vsakogar, ki želi na kakršen koli način pomagati človeku, ki je zadolžil Olimpijo in obenem celoten slovenski nogomet.”

  • Umrl je Zoran Ubavić

    V 51. letu starosti se je zgolj nekaj ur pred nocojšnjim večnim derbijem za vedno poslovil…
  • VIDEO: Šporarjev celjski četverček

    Zadnji oktobrski dan leta 2015 bo Andraž Šporar verjetno še dolgo nosil v spominu. Kapetan…
  • Zbrali več kot 11 tisoč evrov

    Dobrodelna licitacija dresov v pomoč Zoranu Ubaviću je več kot uspela in presegla vsa prič…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kdaj bomo Slovenci ponovno imeli nominiranca za zlato žogo?

Francoska tiskovna revija France Football je včeraj objavila seznam 30 nominirancev za zla…