Člansko futsal reprezentanco Slovenije jutri, ob 20. uri, v mariborskem Taboru čaka prva tekma kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki ga septembra gosti Kolumbija. Kot smo poročali že pred tedni, žreb četi selektorja Andreja Dobovičnika ni bil naklonjen. Ples kroglic je Slovencem namenil dvoboja s Španci, ki so februarja v Beogradu osvojili še sedmi naslov evropskih prvakov.


V slovenski izbrani vrsti so svoja pričakovanja razkrili že na petkovi novinarski konferenci v Mariboru, kjer so se Slovenci in Španci v preteklosti že udarili. Izbrani vrsti sta se v začetku leta 2014 razšli brez zmagovalca, več kot štiri tisoč gledalcev pa je videlo kar deset zadetkov. Ponovitev takšnega rezultata bi bil pravcati čudež, a se v slovenskem taboru ne predajajo. “So aktualni evropski prvaki, svetovni podprvaki, delo ne bo lahko. Žreb nam ni bil naklonjen, a moramo igrati s tem, kar nam je dal. Pridobili bomo izkušnje, morda napredovali na svetovni lestvici, računamo na dva slaba dneva Špancev,” poudarja selektor Dobovičnik, ki ima pred jutrišnjim obračunom kar nekaj težav s sestavo zasedbe. Uroš Kroflič je zaključil reprezentančno kariero, Gašper Vrhovec, eden najpomembnejših adutov Slovenije, pa zaradi kazni na prvi tekmi ne bo smel zaigrati. S težavami se soočata tudi Alen Mordej in Anže Širok, ki sta se poškodovala tik pred sobotnim zborom, kljub temu pa bo igralca Dobovca in Kobarida jutri poskušala stisniti zobe in bosta v kadru za nastop na tekmi.

Kristjana Čujca in soigralce čaka zahtevna naloga. (Foto: Jure Banfi)
Kristjana Čujca in soigralce čaka zahtevna naloga. (Foto: Jure Banfi)

“Igrajo tisti, ki so na voljo, skušali bomo doseči največ in najboljše, kar lahko. Njihov spisek igralcev ni presenetljiv, ekipa je deset odstotkov močnejša od tiste v Beogradu, ki je osvojila evropski naslov. Težko je pričakovati, da bomo naredili presenečenje, v danem trenutku moramo narediti največ in upravičiti rating, ki ga imamo v svetu. Prav tako je težko pričakovati preboj na SP, smo okrog petnajstega mesta na svetu, kar je lep uspeh te generacije,” še dodaja Dobovičnik, ki je na seznam uvrstil sledeče reprezentante: Kristjan Čujec (Nacional Zagreb), Igor Bratić (Oplast Kobarid), Alen Fetić (Maribor), Nejc Hozjan (Montesilvano), Alen Mordej (Dobovec Pivvarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Anže Širok (Oplast Kobarid), Igor Osredkar (Nacional Zagreb), Damir Puškar (Maribor), Tilen Štendler (Adriatica), Gašper Vrhovec (Dobovec Pivovarna Kozel), Žiga Čeh (Maribor) in Dani Vulikić (Oplast Kobarid).

“Vsi vemo, kaj pomenijo Španci, so svetovna velesila, evropski prvaki. Prihajajo v najboljši formi, čaka nas težka tekma, vse moramo dati od sebe. Pred dvema letoma je bilo 5:5, to bo zdaj čisto druga tekma, gre za uvrstitev na SP, gre za dvoboj čisto drugačnega pomena. Na tekmi moramo pred polno dvorano dati vse od sebe, potem pa bomo videli,” poudarja Alen Fetić, eden treh reprezentantov iz domačega Maribora. Barve slednjega bo prvič zastopal tudi mladi Žiga Čeh: “Lepšega debija si resnično nisem mogel želeti. Vesel sem, hvaležen pa vsem, ki so mi stali ob strani, da sem danes tu. Hvala tudi selektorju, ki me je povabil. Ne računam, da bom kar igral, bom pa naredil vsd, da opozorim nase.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

FOTO: Prleki še naprej stoodstotni, prvi zmagi za Kobaridčane in Vrhničane

Po tretjem krogu 1. SFL na vrhu še naprej kraljuje Meteorplast Šic bar, ki je edina ekipa …