Slovenska futsal reprezentanca odšteva ure do, lahko bi zapisali, tekme kariere. Slovenci, ki so z golom Alena Fetića na prvi tekmi na kolena spravili evropske prvake Špance, so včeraj odpotovali v afriško enklavo Španije, Melillo, kjer jih čaka povratni dvoboj z domačo reprezentanco. Slednja kljub rezultatskemu ostaja velik favorit za napredovanje na svetovno prvenstvo v Kolumbiji…


…tudi zaradi številnih težav, ki znova tarejo slovensko izbrano vrsto. Zaradi prepovedi igranja slovenski zasedbi ne bo smel pomagati junak prve tekme Alen Fetić, zaradi zlomljenega nosu pa je doma ostal tudi Gašper Vrhovec, ki zaradi izpolnjene kvote kartonov ni igral že na tekmi v Mariboru. Kot da težav že tako ali tako ni dovolj, pa bolečine v kolenu mučijo še kapetana Igorja Osredkarja, ki je sicer odpotoval v Afriko. Član zagrebškega Nacionala, ki je v Mariboru kot edini odigral celotno tekmo, si je v petek poškodoval ligamente desnega kolena. “Povsem normalno sem odigral tekmo, na raztezanju pa sem začutil bolečino. Sprva sem mislil, da je le posledica udarca. Iz minute v minuto me je bolj bolelo, niti na večerji bolečina ni popustila,” je za spletno stran NZS dejal vodilni člen slovenskega moštva.

Čujec bo v Melilli na parketu ob zagotovo pogrešal Fetića, morda pa tudi kapetana Osredkarja. (Foto: Jure Banfi)
Kristjan Čujec bo v Melilli na parketu ob sebi zagotovo pogrešal Alena Fetića, morda pa tudi kapetana Igorja Osredkarja. (Foto: Jure Banfi)

“Ne predstavljam si, kako bom lahko igral jutri. Če bi meril v odstotkih, potem je zdaj 70:30 v korist temu, da ne igram. Vse pa bom naredil, da pomagam! Ne mislim pa tvegati, če ne bom vsaj pri 90 odstotkih svojih zmožnosti. Lahko se zadeva poslabša. Ker pa ne bom mogel dati veliko tej ekipi, ji bom le škodil, pa še sebe smešil,” še dodaja vselej borbeni kapetan Osredkar, ki se je v nadaljevanju dotaknil še pričakovanj pred povratnim dvobojem s Španijo: “Pritisk ni na naši strani, mi smo razbremenjeni. Vemo, da od nas nihče ne pričakuje, da se kar uvrstimo na svetovno prvenstvo. Povrh vsega smo še precej oslabljeni. A obljubljam, da se bomo potrudili po najboljših močeh. Vsi pa dobro vemo, kdo so Španci.”

Slovenci so v Melillo odpotovali danes, po tem ko so včeraj še trenirali in prespali v Benetkah, od doker so danes odpotovali v Barcelono, od tam pa čez Sredozemsko morje, na afriški kontinent, kjer se bo jutrišnji dvoboj pričel ob 20. uri.

V Melillo so odpotovali Kristjan Čujec (Nacional Zagreb HRV), Igor Bratić (KMN Oplast Kobarid), Matej Fideršek (Maribor PROEN), Alen Fetić (Maribor PROEN), Nejc Hozjan (Montesilvano ITA), Dani Vulikič (KMN Oplast Kobarid), Alen Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Rok Mordej (Dobovec Pivovarna Kozel), Jaka Sovdat (KMN Oplast Kobarid), Anže Širok (KMN Oplast Kobarid), Igor Osredkar (Nacional Zagreb HRV), Damir Puškar (Maribor PROEN), Tilen Štendler (Adriatica ITA), Žiga Čeh (Maribor PROEN).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nemci podpirajo Čeferina

Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Aleksander Čeferin je pred prihajajočimi volitv…