V obdobju od 7. do 12. julija se bo v Sloveniji na kar 18-ih lokacijah odvijal največji nogometni kamp za otroke pri nas. Slovenija Kamp, kot se imenuje, bo otrokom pričaral marsikatero zanimivo izkušnjo. Poleg obveznega dela, igranja nogometa, se bodo otroci zabavali na raznorazne načine, obiskali pa jih bodo tudi ambasadorji kampov, znani slovenski nogometaši. V tem prispevku bomo malce podrobneje predstavili kamp, ki se bo odvijal v Podzemlju.


V Podzemlju, v Beli krajini, kjer domuje novopečeni tretjeligaš NK Kolpa, se bodo zabavali in trenirali fantje in dekleta od sedmega do štirinajstega leta starosti. Lokacija kampa je zares odlična, le 200m od reke Kolpe, kamor bodo mladi nadobudneži odhajali na osvežitev med dopoldanskimi in popoldanskimi treningi. Otroci bodo v kampu podrobneje spoznali udeleženke letošnjega svetovnega prvenstva, preizkusili se bodo v lokostrelstvu, plezanju, izdelovali bodo zastave udeleženk, se igrali družabne igre, bili priča komentiranju nogometne tekme profesionalnega komentatorja in še veliko več. Rdeča nit kampa bo seveda nogomet, fantje in dekleta bodo dvakrat dnevno trenirali pod budnim očesom domačih strokovnjakov in po programu organizatorja.

10455055_680272778674841_4808508502890131047_n

Da bo sam kamp še bolj zanimiv, pa so se organizatorji odločili v svojo družbo povabiti še znane slovenske nogometaše, ki bodo opravljali vlogo ambasadorjev in bodo otroke zagotovo razveselili že s svojo prisotnostjo. Prof. Vojko Spudić, športni vodja NK Kolpa in vodja S-Kampa v Podzemlju, je v svojo ekipo privabil kar nekaj zvenečih imen. Najbolj seveda izstopa trenutno nepogrešljivi član slovenske izbrane vrste in nazadnje član italijanskega Torina, Jasmin Kurtić. Poleg nekdanjega nogometaša Bele krajine, se bo v Podzemlju predstavil tudi domači produkt nogometne šole in nekdanji mladi reprezentant ter član Gorice in Maribora, Vito Plut. Predstavnika nekoliko mlajšega rodu, za katerega bomo v prihodnosti zagotovo še precej slišali, pa sta član Domžal in nekdanji nogometaš Bele krajine Jure Balkovec in članica slovenske izbrane vrste Larissa Šoronda, igralka ŽNK Rudar Škale iz Velenja.

Foto: Jure Banfi
Jure Balkovec (desno) je nogometno odrasel v Črnomlju. (Foto: Jure Banfi)

V ta namen smo za izjavo zaprosili Jureta Balkovca, ki je kot prvi potrdil svojo udeležbo. Črnomeljčan, ki je doslej v prvi slovenski nogometni ligi dosegel štiri gole, je med mladimi nogometaši v Črnomlju in okolici zelo priljubljen. Jure pravi, da je za mladega fanta spoznati uspešnega nogometaša, nekaj najbolj dragocenega: “Sam sem v otroških letih veliko spremljal slovensko reprezentanco, prvo ligo in seveda evropska prvenstva. Vedno je bila prisotna želja spoznati kakšnega od nogometašev, ki so takrat igrali. Menim, da bo otrokom srečanje z Jasminom Kurtićem, ki je tudi naš reprezentant in drugimi prvoligaškimi igralci, ki trenutno igramo ali pa so nekdaj igrali na najvišjem slovenskem nivoju, ostalo v lepem spominu, zato sem se povabilu z veseljem odzval.” 

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Izidor Kordič
Naloži več novic iz Drugo
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Celjani do remija na Rujevici

Tudi v Celju so prost vikend zaradi reprezentančne pavze izkoristili za pripravljalno tekm…