Kras je v predzadnjem krogu prvega dela prvenstva nerodno izgubil tudi na pomembnem gostovanju v tridentinskem Droju. Gostitelji, ki se bodo v nadaljevanju sezone prav tako borili za obstanek, so zmagali z 2:0 in prednost pred Krasom povečali na pet točk.


Repenci tako ostaja pri dnu lestvice, čeprav so rdeče-beli so do vodilnega zadetka domačinov igrali solidno. “Bili smo jim enakovredni. Imeli smo tudi izjemno dobro priložnost za gol, ki ga je zgrešil Tawgui,” je povedal predsednik Goran Kocman, ki je še dodal: “Žal smo drago plačali številne odsotnosti. Enakovredni smo lahko le s popolno postavo.” Dro je prvi zadetek dosegel v 37. minuti. Drugič pa so domačini Budicina premagali v uvodu drugega polčasa, po vsega treh minutah po povratku iz slačilnic. Tedaj je bilo tekme dejansko konec, saj je bila reakcija Krasa zelo jalova. Pri Krasu je krstni nastop vknjižil mladinec Marco Fachin, mladenič rojen leta 1997 je solidno odigral zadnjih 35 minut. Kras bo v prihodnjem krogu, v nedeljo, 4. januarja, v Repnu gostil Clodiense. Do takrat v taboru Krasa upajo, da bodo okrevali nekateri poškodovani igralci. Z novim letom pa bo imel trener Žlogar na razpolago tudi Belorusa Babičeva, ki so poleti preizkušali tudi pri celjskem prvoligašu in bi moral igrati že včeraj, ampak je v zadnjih dneh prišlo do birokratskih zapletov pri registraciji.

DRO 2:0 KRAS REPEN
Kras:
Budicin, Slavec, Castellano (od 70. Maio), Rondinelli, Božič, Simeoni (od 75. Fross), Rabbeni, Gulič, Grujić (od 60. Fachin), Kneževič, Tawgui. Trener: Žlogar.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Drugo

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…